CEREN DAMAR ŞENEL DAVASININ İLK DURUŞMASINA KATILDIK.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde odasında öğrencisi tarafından hem silahla vurularak hem de bıçaklanarak katledilmişti.

Ceren Damar Şenel cinayeti davasının ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Türk Eğitim-Sen de Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında Ceren Damar Şenel’in ailesini yalnız bırakmadı. Duruşmaya Türk Eğitim-Sen’i temsilen Genel Sekreter Musa Akkaş, Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık ve avukatlarımız katıldı. Ancak diğer sivil toplum ve meslek örgütleri gibi sendikamızın da davaya müdahil olma talebi kabul edilmedi.

Gencecik, pırıl pırıl, hevesli, donanımlı bir akademisyenin hunharca katledilmesi, arkasında gözü yaşlı ailesini bırakması içimizi acıtmaktadır. Bu noktada herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen olarak davayı yakından takip edeceğiz.

Bu noktada; eğim çalışanlarına şiddet olaylarının önlenmesi için toplumsal bilinci artırmak, yasal tedbirler almak, eğitim çalışanlarının itibarını artırmak bir zorunluluktur. Aksi takdirde şiddet olayları artarak devam edecektir.

Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; fedakârlıkla görevini yapan eğitimcilerimiz herhangi bir şiddete uğradığında şikâyete bağlı kalmaksızın fail hakkında kamu davası yürütülmesi ve caydırıcı müeyyideler ihtiva eden yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesidir.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsurlardan birisi de, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır. Önleyici ve caydırıcı tedbirlerin alınması için ivedilikle harekete geçilmelidir.

 

Son Haberler

AVRUPA PARLAMENTOSUNUN KIBRIS KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

Avrupa Parlamentosunun, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı “işgal” olarak nitelendiren ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini asılsız iddialarla hedef alan kararını şiddetle kınıyor ve bütünüyle reddediyoruz

ŞUBE MÜDÜRLERİ VE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİNE YÖNELİK MALİ DÜZENLEME OLUMLU BİR ADIMDIR; ANCAK KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ VE ADALET ESAS ALINMALIDIR

11 Temmuz 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile il millî eğitim müdür...

PROJE OKULU ATAMALARINDA İPTAL KARARI

Kocaeli İlinde proje okulu kapsamında bulunan Fen Lisesinde öğretmen olarak görev yapan Sendikamız üyesinin,...

MİLLÎ MÜCADELE, MİLLETİMİZİN ORTAK HAFIZASIDIR

Genel Başkanımız Talip Geylan, son günlerde kamuoyunda “Kurtuluş Savaşı mı, Millî Mücadele mi?” ekseninde...