BU SKANDALIN SORUMLUSU KİM?

1-Yürütmesi duruduruılan yönetmelik gereği atanan kaç bin yönetici görevlerini bırakarak eski görevine dönecektir?
2-Geriye dönüş sonucu oluşacak zincirleme yer değişiklikleri okulların norm kadro sayısında değişiklik meydana getirecek midir? Norm kadro sayısında değişiklik meydana gelmesi halinde, bundan kaç bin öğretmen etkilenecektir?
3-Mahkeme kararı doğrultusunda eski görevlerine dönmek zorunda kalacak  ve sosyal statülerinde yeni bir durum oluşacak olan binlerce öğretmenin yaşayacağı olumsuz ruh halinin sorumlusu kimdir?
4-“Bu yönetmelik yargıdan döner, bu yönetmelik hukuk normlarını, insan haklarını ve kazanılmış hakları ayaklar altına almaktadır.” uyarılarına rağmen, gece operasyonlarıyla binlerce kişiyi atayan, dolayısıyla milli eğitimin yeni bir skandal yaşamasına vesile olan kimlerdir? Bu vebali kim ödeyecektir?
5-Söz konusu yönetmeliğin hazırlanmasına vesile olan, Milli Eğitim Bakanı’nı, bu hukuksuz yönetmelik konusunda,  uyarmayan bürokratlar kim veya kimlerdir, bu bürokratlar görevlerine devam edecek midir?
Bu sorular çoğaltılabilir, ama gerek yok. Sayın Bakan, bu skandalın baş sorumlusu olarak, bu soruları cevaplamalı ve gereğini yapmalıdır. Türk Eğitim Sen olarak, milli eğitimimizde oluşan bu yeni kaos ortamının en az zararla atlatılmasını diliyor ve bu konuda alınacak tedbirleri yakından takip ediyoruz.

Son Haberler

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...

KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERE OYALAMAYIN, KAMU ÇALIŞANLARININ GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 8-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Şanlıurfa İl...

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...