Uşak Merkez Orhan Dengiz Anadolu Lisesi müdürü olarak görev yapmakta iken rotasyon kapsamında Uşak Alanyurt Köyü İlköğretim Okuluna müdür olarak atanan Halim UÇAR’ın Manisa İdare Mahkemesi nezdinde açmış olduğu dava lehine sonuçlanmıştır. Anılan yargı kararından “ Olayda, dava konusu işlemle merkezde Anadolu Lisesinden bir belde ilköğretim okuluna atanmış olup, atandığı okulun türü itibariyle davacının kariyerine ve liyakatine dolayısıyla da durumuna uygun bir okul olarak kabulü mümkün olmadığından; durumunun yönetmelik maddesinin 2. bendi kapsamında değerlendirilmesi ve lise türünde eş değer bir eğitim kurumu müdürlüğüne atanması, bunun mümkün olmaması halinde ise atamasının bir sonraki atama döneminde ele alınması gerekirken, bu husus gözetilmeksizin tesis edilen işlemde konu yönüyle hukuka uyarlık görülmemiştir” denilmektedir.
Son Haberler
Haberler
ADAYLIK EĞİTİMİ İKİ AY OLSUN
ÖZLÜK VE MALİ HAKLAR ADAY ÖĞRETMENLERE DE TANINSIN
Genel Başkanımız Talip Geylan, Milli Eğitim Akademisi...
Haberler
TÜRK EĞİTİM SEN’DEN YEŞİL VATANA BİR HAYAT, BİR UMUT…
Türk Eğitim-Sen, hem şehit öğretmenlerimizin aziz hatırasını yaşatmak hem de vatanımızın yeşil varlığına katkı sağlamak amacıyla 19 Kasım 2025 tarihinde anlamlı bir projeye imza attı.
Haberler
KABİNEDEN ÖĞRETMENE MÜJDE ÇIKAR MI?
Genel Başkanımız Talip Geylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde yapılacak olan son Kabine toplantısında mülakat mağduru öğretmenlerden, kısıtlı kontenjandan dolayı ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin sorunlarını dile getirerek, “İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan genç meslektaşlarımızın bu son derece makul ve haklı beklentilerine kayıtsız kalmayacaktır” dedi.




