Bilsem’de Öğretmen ve Yönetici Seçiminde Liyakat Olmazsa Olmazımızdır.

Genel Başkan Talip Geylan, Bilim Sanat Merkezleri’nin ülkemizin en önemli zenginliği ve nitelikli insan kaynağı olduğunu söyleyerek, BİLSEM’in nitelikli insan kaynağını oluşturan öğrencilerin eğitimi ve doğru yönlendirilmesi için çok önemli bir görevi ifa ettiğini kaydetti.

Türk Eğitim-Sen olarak ortaya konulan her türlü gayreti desteklediklerini belirten Geylan, BİLSEM’lerin yaygınlaştırılması hedefinde, öğretmen ve özellikle yönetici seçiminde liyakat olması gerektiğine dikkat çekti.

Geylan açıklamasında şunları söyledi: 

“Ülkemizin en önemli zenginliği nitelikli insan kaynağıdır. BİLSEM’ler nitelikli insan kaynağımızı oluşturan öğrencilerimizin eğitimi ve doğru yönlendirilmesi için çok önemli bir görevi ifa etmektedir. Türk Eğitim Sen olarak bu anlamda ortaya konulan her gayreti destekliyoruz.

BİLSEM’ler hem fiziki/teknolojik alt yapı hem de öğretmen ihtiyacı bakımından tam tekmil hale getirilmelidir. Öte yandan unutulmamalıdır ki; BİLSEM’lerin yaygınlaştırılması hedefinde, öğretmen ve özellikle yönetici seçiminde liyakat olmazsa olmazımız olmalıdır.”

Son Haberler

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA BÖLGE İDAREDEN YD KARARI

Eşi zorunlu atamaya tabi personel olarak görev yapmakta olan sendikamız üyesinin norm kadro fazlası...

İLKSAN’DAN ŞEHİT EĞİTİCİMLERE VEFA

İLKSAN Genel Müdürlüğü, 09.12.2025 tarihinde Ankara Atatürk Orman Çiftliğinde şehit öğretmenlerimiz için oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi töreni düzenledi.

NORM FAZLASI ATAMADA YENİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI

Sendikamız üyelerinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir.