BİLİŞİM TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLERİNİN FERYADI…

Dersimizin Şu Anki Durumu: 4 v 5. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi yoktur. Serbest etkinlik dersi içinde işlenebilinir denilmektedir. Serbest etkinliğe de sınıf öğretmenleri girmektedir. Yani ilk kademede dersimiz hiç bulunmamaktadır.

İkinci kademede seçmeli ve 1 saattir. Seçmeli dersler arasında Medya Okur Yazarlığı dersi bir kere seçilmesi zorunlu olduğundan bu ders 6, 7, 8 sınıflarından birinde zorunlu seçilmektedir. Yani sadece 6 ve 7. sınıflarda 1 er saat dersimiz seçilirse vardır denebilir. Peki ya seçilmese???

 

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümünden mezun olanlar Meslek liselerine atanamamaktadır. Yani Meslek liselerinde öğretmenlik yapma ihtimalimizde bulunmamaktadır.

 

Dersimiz olmadığına göre yegane görevimiz olan FORMATÖRLÜK neymiş? Birde bu konuya bakalım: Formatörlük bir kadro ya da branş değildir. Bir görevlendirmedir. Zorunlu görevlendirme yapılamazken, bizler zorunlu formatör olmaktayız. Formatörlük Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğine denk ise yani;

 

Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği = Formatör ise;

Neden 180 saat kurs alan herkes formatör olmaktadır?

Olanlara gönüllü ise ve görevlendirme ise;

Neden bizler zorunlu Formatör olmaktayız?

 

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden başka hiçbir branş zorunlu olarak formatör yapılmamaktadır.

Bilişim Teknolojileri Dersinden başka hiçbir ders yoktur ki 1 saat bile zorunlu dersi bulunmasın.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden başka hiçbir branşın dersi elinden alınmamıştır.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden başka hiçbir branşın Türkiye’de bulunan bütün kadroları norm fazlası olma tehlikesi altında değildir.

Türkiye’de Müdürler, Müdür Yardımcıları ve Formatörler = Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri dışında hiçbir öğretmen 8-17 çalışmamaktadır. Müdür ve Müdür Yardımcıları görevlerinin karşılığında yükselirken, BT öğretmenlerinin belirli bir kadrosu bile yoktur ve Formatörlük adı altında 8-17 çalışmaktadır. Müdür ve Müdür Yardımcılarının hatta rehber öğretmenlerin bile odası varken BT öğretmenlerinin okullarda belirli bir yeri ve masası yoktur. Laboratuar boşken bekçiliği yaptırılmakta, laboratuarda ders işleyecek olunduğunda BT öğretmeni koridorlara atılmaktadır. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden başka hiçbir öğretmene zorla internet kafecilik yaptırılamamaktadır. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden başka hiçbir öğretmen Müdür ve Müdür Yardımcısının kademe olarak altında çalışmamakta. Müdür ve Müdür Yardımcısının oyuncağı edilmemektedir.

Görev tanımlamaları bu kadar belirsiz olan başka bir branş yoktur.

Öğretmenliğe yakışmayacak Tamir vb. işleri yapan ya da tek işi yapmak olan başka bir öğretmen branşı yoktur.

Mesai saatleri en fazla olan branş BT öğretmenleridir.

180 saat kurs ile hiçbir branşın arasına görevini kötüye kullanmak yani yatarak para kazanmak heveslisi insanlar girmemektedir. Ama bu 180 saat kursla BT öğretmeni zannedilen Formatörler BT Öğretmenlerinin adını karalamaktadır.

Bu görevlendirmeler kötüye kullanılmakta atamalarda yer değiştiremeyen branşlar Formatör olarak istediği okulda görev yapmaktadır. Bu art niyetli insanlar Bilişim Teknolojisi Öğretmeni sanılmaktadır.

Hiçbir branş 8-17 çalışmadığı gibi hiçbir branşta bizim gibi yaz tatillerinde okulda tutulmaya çalışılmıyordur. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden başka hiçbir branşın ne olduğu bu kadar belirsiz değildir.

 

Çözüm:

4 ve 5 lerdeki dersimizi zorunlu ders olarak geri verin.

Norm kadro sorunumuzu çözün.

Görev tanımlamalarımızı yapın, “Öğretim Teknoloğu” ya da “BT Rehber Öğretmeni” adı altında yeni bir branş oluşturun:

 

1.Gönüllülük esasına göre sadece Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerini yani gerçek Bilgisayar mezunlarını bu kadrolara geçirin.

2.Bu kadronun görev tanımlamalarını yapın.

3.Çalışma saatlerini makul bir saate 9-15 olacak şekilde belirleyin.

4.Okullarda Rehber Öğretmenlere verdiğiniz gibi Oda yani bir yer verin.

5.Tatillerimizi geri verin.

Son Haberler

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ HAVADA KALMASIN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan ile birlikte 10-11 Ocak 2025 tarihlerinde İstanbul’da bir dizi etkinliklere katıldı.

MÜLAKAT MAĞDURU ÖĞRETMENLERE DESTEK VERDİK

Türk Eğitim Sen, mülakat mağduru öğretmenlerin 12.01.2025 tarihinde Ankara Ulus Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasına destek verdi.

DOĞUMUNUN 120. YILINDA HÜSEYİN NİHAL ATSIZ’I ANIYORUZ

Türk fikir dünyasına, edebiyatına ve tarihine derin izler bırakan Hüseyin Nihal Atsız’ın hatırasını yaşatmak ve onu minnetle anmak amacıyla “Doğumunun 120. Vefatının 50. Yılında Hüseyin Nihal ATSIZ’a Vefa” temasıyla “Millî Ruh, Milli Kimlik ve Kahramanlık” Şiir Yarışması düzenliyoruz.

ÖMK YÖNETMELİĞİNDEKİ EKSİK DÜZENLEMELERİ YARGIYA TAŞIDIK

Türk Eğitim Sen olarak Danıştay 12. Dairesinin 2025/261 Esas sayılı dosyası ile açtığımız davada,...