BAŞBAKAN HÜSEYİN ÇELİK’İ ELEŞTİRDİ(!)

Aslında başbakan farkına varır mı bilinmez ama dershanelerin artmasını şikayet ederken kendi atadığı Hüseyin Çelik’i eleştiriyor!
AKP hükümetinin iktidara geldiği 2002’de 2 bin 122 olan dershane sayısı, 2006-2007 Eğitim Yılı’nda 3 bin 986’ya yükseldi. Dershanelere giden öğrenci sayısı da “istikrarlı” bir artış göstererek, 2002’de 606 bin 522 iken, 2007 itibarıyla bir milyon 71 bin 827’ye çıktı. Ayrıca KPSS ‘den atanabilmek için yüzbinlerce öğretmen ve memur adayı yine dershanelerin kucağına düştü.
AKP hükümeti, son günlerde dershaneleri eleştiren, öğrencilerin gitmesini desteklemeyen bir görüntü oluşturmaya çalışıyor, ancak kendi kendisiyle çelişiyor.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 8 Haziran’da gerçekleştirilen OKS’de bir velinin dershanelerden şikâyet etmesi üzerine, “çocukların dershanelere gönderilmemesi” gerektiğini söylemişti.
Sadece bir hafta sonra, ÖSS heyecanının yaşandığı önceki gün ise bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fen lisesinden ve Anadolu lisesinden mezun olanların bile hazırlık kursuna gittiğini, bunun bir “garabet” olduğunu ifade ederek şöyle demişti: “Niçin acaba öğrenciler üniversite hazırlık kurslarına giderler? Bunu anlamakta zorlanıyorum.”

Birbiri ardına yapılan bu iki açıklama, hükümetin dershaneler konusunda “yeni bir planı” olduğu sorusunu akıllara getirirken AKP’nin aslında kendi kendisi ile çeliştiğini de gözler önüne serdi.
Çünkü AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana eğitim sisteminde attığı adımlar, öğrencileri ve öğretmen adaylarını her geçen yıl biraz daha dershanelere mahkûm etti.

AKP hükümetinin iktidara geldiği 2002’de 2 bin 122 olan dershane sayısı, 2003-2004 Eğitim Yılı’nda 2 bin 86’ya, 2004-2005 Eğitim Yılı’nda 2 bin 984’e, 2005-2006 Eğitim Yılı’nda 3 bin 928’e ve 2006-2007 Eğitim Yılı’nda 3 bin 986’ya yükseldi.
Dershanelere giden öğrenci sayısı da “istikrarlı” bir artış göstererek 2002’de 606 bin 522 iken yıldan yıla sırasıyla 668 bin 673, 784 bin 565, 925 bin 299 oldu ve 2007 itibarıyla 1 milyon 71 bin 827’ye çıktı.
Dershaneye giden öğrenci sayısı günden güne artarken MEB bunu çözmek yerine daha da destekleyici bir başka adım attı. Puanla öğrenci alan liselere gidebilmek için ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin, bu sınıfın sonunda OKS’ye girmesi yeterli oluyordu.
Ancak MEB, sistemi bütünüyle değiştirerek 6., 7. ve 8. sınıfta Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girilmesi ve bu 3 sınavdan alınan puanın yerleştirmede kullanılmasına dayalı yeni bir model geliştirdi. Sistem, bu yıldan itibaren uygulamaya kondu. Bu model, OKS için 7 ya da 8. sınıfta dershaneye giden öğrencilerin, SBS için artık 4. ve 5. sınıftan itibaren dershaneye yazılmasını beraberinde getirdi.
Dershaneler, SBS sisteminin uygulamaya konulacağının kesinleştiği geçen yıldan bu yana, bu sınava hazırlanacak ya da girecek öğrencilere yönelik yeni programlar açtı, yeni kayıtlar aldı.

www.memuruz.net

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.