AYÖP SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, Ankara’da 26 Aralık 2009 tarihinde İl Temsilcileri Toplantısı yaptı. Bu çerçevede Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’ni de ziyaret eden Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü.

Genel Başkan İsmail KONCUK, Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacak olmasını eleştirerek, bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Yanlış öğretmen alım politikası nedeniyle eğitim fakültesi mezunlarının en verimli dönemlerinin heba edildiğini belirten KONCUK, ataması yapılmayan öğretmenlere her zaman destek vereceklerini vurguladı.

Türkiye’de kaynağın olduğunu ancak, bu kaynağı kullanacak iradenin olmadığını ifade eden KONCUK, “çocuklarımızın sömürülmesine izin vermeyiz. Sizler de her zaman daha dinamik, daha güçlü olmaya çalışın, birliğinizi bozmayın” dedi.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili hala bir gelişme olmadığını söyleyen ve bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun birbirinden farklı açıklamalarına değinen KONCUK, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmamasını kara bir tablo olarak nitelendirdi.

 

 

 

 

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...