ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİNİN MAĞDURİYETİNİ ÇÖZÜN

Verilen karar sendikamız avukatı aracılığıyla temyiz edilmişti. Sonuçta Danıştay 2. Dairesi dosyayı karara bağlayarak üyemiz lehine karar verilmişti.

Bu temyiz kararıyla; daha önceden Anadolu Lisesinde çalışan öğretmenlerin Danıştay kararıyla iptal edilen 2005/73 Sayılı Genelge kapsamında görevden alınmaları halinde tekrar görevde kalmalarını sağlayabilecek, örnek olabilecek bir karardır. Bu kararı 2005/73 Sayılı Genelge ile ilk defa atanan öğretmenler içinde, “Anadolu Lisesinde çalışan öğretmenler” statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bakanlığın Danıştay 2. Dairesinin verdiği karar üzerine, yeni davaların açılmasını önlemek için 2005/73 sayılı genelgeye göre atanıp,  kararnameleri iptal edilen tüm öğretmenlerin Anadolu Liselerinde çalışmalarının yolunun açılması gerektiğine dair Sendikamız Milli Eğitim Bakanlığına 09.06.2008 tarihli yazı gönderdi

Son Haberler

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ! KAMU ÇALIŞANLARININ ALIN TERİ VERGİLERE GİTMESİN

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 8-9 Nisan 2026 tarihleri arasında İzmir 1 No.lu Şube...

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Sendikamız üyesinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davada, Kırklareli İdare Mahkemesinin 2026/155 E. Sayılı ve 26.03.2026 tarihli kararıyla işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

TÜRK EĞİTİM-SEN MERKEZ KADIN KOMİSYONU’NDAN POLİS HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu Genel Koordinatörü Serap Gül öncülüğündeki Merkez Kadın Komisyonu heyeti,...

ÜNİVERSİTELERDE KEYFİ UYGULAMALARA SON VERİLSİN!

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatih İşcan, 8 Nisan 2026 tarihinde İzmir 4 No.lu Şube Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Palabıyık ve şube yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.