AKP DÖNEMİNDE, MEB GENELGE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜRÜLDÜ

Kadrosundaki eğitim ordusunun Türkiye’nin dört bir tarafında çalışması, hedef kitlesi Türkiye ve her aileyi yakından ilgilendirmesiyle MEB, eğitim alanına ilişkin her türlü çalışma, yenilikler, düzenlemeler ve bildirimleri genelge, müsteşarlık emri, yönetmelik, ve yönergeler yoluyla yapıyor. Teşkilatı büyük ve dağınık haldeki MEB, bu amaçla bugüne kadar bir çok projeyi hayata geçirmesinin ötesinde problemli alanların ortadan kaldırılması için resmi kanaldan "yönetmelik", "yönerge", "genelge" ve "müsteşarlık emriyle" iletişim kurabiliyor.

Milli Eğitim Bakanı Çelik’in göreve başlamasıyla birlikte geçen zaman zarfında 383 genelge çıkarıldı. Çelik’in imzasıyla yayımlanan ilk genelgenin konusu "Standart Türk Klavyesi" oldu. Bakan Çelik genelgede, MEB ve bağlı kuruluşlar ile her derece ve türdeki okul ve kurumlarda "F Klavye" kullanılacağını duyurdu. Bakan Çelik tarafından yayımlanan son genelge ise "Bilgisayarlı Eğitime Destek" alanında oldu. Bakan Çelik, söz konusu genelgede "Bilişim Teknolojisi Sınıfı" (BTS) ihtiyaçlarının belirlenmesi ve en iyi şekilde kullanılması amacıyla alınan tedbirleri açıkladı.
Çelik tarafından 2003 yılında 98 genelge yayımlanırken, 2004’te bu rakam 93 oldu. Çelik, imzasıyla 2005 yılında 109 genelge yayımlatırken, 2006 yılında ise bugüne kadar 83 adet genelge yürürlüğe girdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 2003 – 2006 yılları arasında 129 adet "Müsteşarlık Emri" çıkarıldı.
Bu dönemdeki ilk "Müsteşarlık Emri" Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci tarafından yayımlandı. Müsteşar Birinci imzasıyla yayımlanan "Müsteşarlık Emri"nin konusu "Kültür ve Sanat Etkinlikleri" oldu. Müsteşar Birinci imzasıyla yayımlanan son "Müsteşarlık Emri" ise "Gensoru Önergesinin Görüşülmesi" alanında oldu. 2003 yılında 35 müsteşarlık emri yer alırken, 2004’te bu rakam 32 oldu. 2005’te 40 adet müsteşarlık emri yürürlüğe girerken, 2006’da bu sayı 22 olarak gerçekleşti. Aynı şekilde 2003 – 2006 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda 40’a yakın yönetmelik çıkarılırken, 30 civarında da yönerge düzenlenmesi yapıldı."
İHA

Son Haberler

MÜLAKAT İLE İLGİLİ BİR İPTAL KARARI DAHA

Türk Eğitim-Sen olarak mülakat mağduru adaylara sağlanan hukuki destek sonucu sendikamız avukatlarınca açılan davalarda...

GELİŞTİRME ÖDENEĞİ SADECE AKADEMİK PERSONELİ KAPSAMAMALI!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 19.06.2025 tarihinde Kastamonu’da bir dizi temaslarda bulundu. Genel Başkanımıza ziyaretlerinde, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel Çalık, Türk Eğitim Sen Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Yılmaz Yeşil de eşlik etti. Genel Başkanımız Talip Geylan ilk olarak Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı daha sonra Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ü ziyaret etti. Genel Başkanımız Talip Geylan, ayrıca Kastamonu Şube Yönetimi ile birlikte Kastamonu Valisi Sayın Meftun Dallı’yı ziyaret etti, ardından Kastamonu Şubemizin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

EĞİTİM MARATONU SONA ERİYOR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi dolayısıyla yaptığı...

MÜLAKAT İLE İLGİLİ MAHKEMEDEN İPTAL KARARI

 Türk Eğitim-Sen olarak mülakat mağduru adaylara sağlanan hukuki destek sonucu sendikamız avukatlarınca açılan davalarda...