Ana SayfaHABERLERMevzuatAKP DÖNEMİNDE, MEB GENELGE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜRÜLDÜ

AKP DÖNEMİNDE, MEB GENELGE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜRÜLDÜ

Kadrosundaki eğitim ordusunun Türkiye’nin dört bir tarafında çalışması, hedef kitlesi Türkiye ve her aileyi yakından ilgilendirmesiyle MEB, eğitim alanına ilişkin her türlü çalışma, yenilikler, düzenlemeler ve bildirimleri genelge, müsteşarlık emri, yönetmelik, ve yönergeler yoluyla yapıyor. Teşkilatı büyük ve dağınık haldeki MEB, bu amaçla bugüne kadar bir çok projeyi hayata geçirmesinin ötesinde problemli alanların ortadan kaldırılması için resmi kanaldan "yönetmelik", "yönerge", "genelge" ve "müsteşarlık emriyle" iletişim kurabiliyor.

Milli Eğitim Bakanı Çelik’in göreve başlamasıyla birlikte geçen zaman zarfında 383 genelge çıkarıldı. Çelik’in imzasıyla yayımlanan ilk genelgenin konusu "Standart Türk Klavyesi" oldu. Bakan Çelik genelgede, MEB ve bağlı kuruluşlar ile her derece ve türdeki okul ve kurumlarda "F Klavye" kullanılacağını duyurdu. Bakan Çelik tarafından yayımlanan son genelge ise "Bilgisayarlı Eğitime Destek" alanında oldu. Bakan Çelik, söz konusu genelgede "Bilişim Teknolojisi Sınıfı" (BTS) ihtiyaçlarının belirlenmesi ve en iyi şekilde kullanılması amacıyla alınan tedbirleri açıkladı.
Çelik tarafından 2003 yılında 98 genelge yayımlanırken, 2004’te bu rakam 93 oldu. Çelik, imzasıyla 2005 yılında 109 genelge yayımlatırken, 2006 yılında ise bugüne kadar 83 adet genelge yürürlüğe girdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 2003 – 2006 yılları arasında 129 adet "Müsteşarlık Emri" çıkarıldı.
Bu dönemdeki ilk "Müsteşarlık Emri" Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci tarafından yayımlandı. Müsteşar Birinci imzasıyla yayımlanan "Müsteşarlık Emri"nin konusu "Kültür ve Sanat Etkinlikleri" oldu. Müsteşar Birinci imzasıyla yayımlanan son "Müsteşarlık Emri" ise "Gensoru Önergesinin Görüşülmesi" alanında oldu. 2003 yılında 35 müsteşarlık emri yer alırken, 2004’te bu rakam 32 oldu. 2005’te 40 adet müsteşarlık emri yürürlüğe girerken, 2006’da bu sayı 22 olarak gerçekleşti. Aynı şekilde 2003 – 2006 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda 40’a yakın yönetmelik çıkarılırken, 30 civarında da yönerge düzenlenmesi yapıldı."
İHA

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi