AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK`U ZİYARET ETTİK

Toplu Sözleşme görüşmeleri yaklaşırken toplantı masasında gündeme gelecek konular, masasının işleyişi ve diğer başlıkları görüşmek üzere Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti.

KAHVECİ: TOPLU SÖZLEŞME MASASINDAN GÜZEL SONUÇLAR ÇIKMASI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ

1 Ağustos’ta kurulacak olan Toplu Sözleşme masasının tüm kamu çalışanları ve emeklilere hayırlı olmasını dileyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı , “Türkiye Kamu-Sen bugüne dek kaybetmeye mahkum edilen memur ve memur emeklilerinin haklarını sonuna kadar savunacak” dedi. Kahveci, “2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak olan toplu sözleşme görüşmelerine sayılı günler kala masada gündeme gelecek konular, çözüm bekleyen meseleler ve Türkiye Kamu-Sen’in görüş ve düşüncelerini ortaya koymak üzere sayın Bakanımızı ziyaret ediyoruz.

Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu olarak geride kalan toplu sözleşmelerde yetkili konfederasyonun attığı imzalar neticesinde kaybetmeye mahkum edilen memur ve emeklilerimizin bu toplu sözleşmede aynı akıbete uğramaması için gayret göstereceğiz.  masasına ciddiyetle hazırlanıyoruz.  masasının sorunları daha da büyüten değil, çözüm getiren bir masa olması gerektiğine inanıyoruz. Bu masadan çıkacak sonuçların tüm çalışma hayatına katkılar sağlaması gerekmektedir. 

Hedef enflasyon üzerinden verilecek bir zamma bizim olur vermemiz düşünülemez. Sokaktaki, çarşıdaki, pazardaki enflasyon ortadadır. Dar ve sabit gelirlilerin yaşadığı kayıplar ortadayken işveren tarafından bizleri rahat ettirecek bir teklif gelmelidir. Enflasyona dayalı bir artış değil büyüme ve refah payına dayalı bir artış yapılmalıdır. Bu konuda ısrarcıyız. 

Bu nedenle görüşmelerden önce sayın Bakan’ı ziyaret ederek masanın işleyişi ve konfederasyonumuzun görüş ve düşüncelerini kendileriyle paylaşmak üzere buradayız. Her zaman diyalogdan yana olan bir konfederasyon olarak toplu sözleşme görüşmeleri süresince de bu tavrımızı koruyacağımızı bir kez daha iade etmek isterim.

Bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen masadan güzel haberler bekleyen kamu çalışanlarının umutlarını boşa çıkarmamak adına çaba gösterecek ve elinden gelen katkıyı sağlama azmi ve gayreti içinde olacaktır.” dedi.

BAKAN SELÇUK: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Ziyaretten dolayı konfederasyonumuza teşekkür eden Bakan Selçuk, yaklaşan toplu sözleşme görüşmelerinden en iyi neticeleri çıkarmak adına gayret göstereceklerini belirterek, Türkiye Kamu-Sen’in bilgi ve birikimlerinin kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında önemli olduğunu belirtti. Bakan Selçuk, masaya gelecek bütün talepleri mutlaka dikkate alacaklarının altını çizerken, toplu sözleşme görüşmelerinin şimdiden kamu çalışanlarına ve emeklilere hayırlı olmasını diledi. 

Son Haberler

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN’DAN TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANI CEM GENÇOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, 14.07.2026 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak göreve başlayan...

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZE MİNNET VE ŞÜKRANLA

15 Temmuz, milletimizin birlik ruhuyla darbeci zihniyeti tarihe gömdüğü, bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıktığı...

AVRUPA PARLAMENTOSUNUN KIBRIS KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

Avrupa Parlamentosunun, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı “işgal” olarak nitelendiren ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini asılsız iddialarla hedef alan kararını şiddetle kınıyor ve bütünüyle reddediyoruz

ŞUBE MÜDÜRLERİ VE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİNE YÖNELİK MALİ DÜZENLEME OLUMLU BİR ADIMDIR; ANCAK KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ VE ADALET ESAS ALINMALIDIR

11 Temmuz 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile il millî eğitim müdür...