Aile Birliğinin Sağlanması İçin İl/İlçe Emri Uygulaması Getirilmelidir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin mazerete dayalı tayin taleplerinin karşılanmasını isteyerek, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın inisiyatif kullanmasını istedi.

Özellikle aile birliğinin sağlanması için il/ilçe emri verilmesi gerektiğine dikkat çeken Geylan, açıklamasında şunları söyledi.
“Öğretmenlerimizin mazerete dayalı tayin başvuruları başladı. Mazeret tayini isteği asla bir keyfiyet değil, zorunluluktur. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurusunu yapan meslektaşlarımızın nakil taleplerini karşılayacak şekilde inisiyatif kullanmalıdır. Özellikle aile birliğinin sağlanması için il/ilçe emri uygulaması getirilmelidir.” dedi.

İlgili yazı için tıklayınız.

Son Haberler

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI 

Sendikamız üyesinin, norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir...