Arama Yapın

AÇIK KONTENJANLARIN TAMAMI İLAN EDİLMELİDİR

 

MEB Öğretmenlerin 2013 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru yayınlamış ve bu duyuruya göre başvuru işlemleri başlamıştır. Başvuruların başlamasıyla birlikte illerde alanlara göre boş kontenjanlar açıklanmıştır. Ancak açıklanan kontenjanlar incelendiğinde o ildeki boş kontenjanların tamamının açıklanmadığı görülmektedir.

Özellikle zorunlu hizmet bölgelerinde 8 yıldır 10 yıldır görev yapan ve iller arası yer değişikliği için bekleyen öğretmenlerimiz açıklanan bu kontenjanlarla tam bir hayal kırıklığına uğramışlar, iller arasında yer değiştirme ve memleketlerine gitme istekleri bir başka bahara ertelenmiş gibi görünmekte, Sendikamıza üyelerimizden konuya ilişkin çok sayıda şikâyet gelmektedir.

Yaşanması muhtemel bu mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Türk Eğitim-Sen olarak MEB tarafından yapılan bu yanlışlığın bir an önce giderilmesi ve münhal normların tamamının tercihlere açılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı talepte bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız ( )

 

Son Haberler

GENEL BAŞKAN GEYLAN,  “TÜRK DÜNYASI EĞİTİM KURULTAYI”NA DAVET ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Genel Başkanımız Talip Geylan, Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin 1-5...

“YETERSİZ TEKLİFİ KABUL ETMİYORUZ” DİYEREK TÜM TÜRKİYE’DE ALANLARI DOLDURDUK

“Yetersiz teklifi kabul etmiyoruz” diyerek başlattığımız eylemlerimizin birincisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde gerçekleştirdik.

KAMU İŞVEREN HEYETİ İLK TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Sekizinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında kamu işveren heyeti 2026-2027 yılları için ilk teklifini...

GENEL BAŞKANIMIZDAN “TÜRK DÜNYASI EĞİTİM KURULTAYI”NA DAVET ZİYARETLERİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, 12.08.2025 tarihinde Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Harun...