ANADOLU LİSESİNE ATAMALAR HAKKINDA YARGIDAN OLUMLU KARAR

Uzman Matematik öğretmeni olarak görev yapmakta olan bir üyemizin 2001-2007 yılları arasında Anadolu türü bir okulda çalışırken alan değişikliği sebebi ile kapsam dışı bir ilköğretim okuluna atanmasının ve burada 1 yıl çalışmasının ardından İLSİS aracılığı ile tekrar kapsama dahil bir okula atanmak için başvurusunun reddedilmesi üzerine açılan davada yapılan işlemin hukuka uygun tesis edilmediğinden bahisle yürütmesi durdurulmuştur. Yönetmeliğe göre; kapsama dahil okulların öğretmenliğine atananlardan kapsam dışındaki okullarda 3 yıl ve daha az süre ile görev yapanların kapsama dahil okullara atanmak istemeleri halinde yönetmelikte öngörülen genel ve özel koşulları taşımaları halinde kapsama dahil okullara yeniden atanabilecekleri düzenlenmiştir. Bu bağlamda da üyemizin haklı davası olumlu sonuçlanmıştır.

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.