HAKEMLİ ULUSLARARASI DERGİMİZİN 2. SAYISI ÇIKTI

Değerli Türk Eğitim-Sen üyeleri, teşkilat mensuplarımız ve akademisyenler; sizler için uzun bir hazırlık ve ön çalışmadan sonra 15 Nisan 2012 tarihinde yayımlanmaya başlayan akademik dergimizin 2. sayısını da 15 Ağustos 2012 tarihinde Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak çıkarmış bulunuyoruz. İlk sayısının ardından dergiye gösterilen ilgi ve teveccüh neticesinde böyle bir yayının ne denli ihtiyaç olduğunu   bir kez daha görmüş olduk.Dergimiz; akademik çalışma yapan öğretmenlerimiz, üniversitelerde görev yapan akademisyenlerimiz, özellikle de kendisini geliştirmek isteyen pek çok insanımız tarafından ilgiyle karşılanmıştır.

Dergimiz;bu kültür hizmetinin yanında, çalışma hayatında kariyer yapmak, kendisine hedefler koyarak onlara ulaşmak isteyen araştırmacı ve eğitimciler açısından oldukça önemli bir hizmet olarak  karşımıza çıkmaktadır. Dergi,üniversitelerde atanma ve yükselme kriterlerinde önemli rol oynamaktadır. MEB’in getirmek istediği kariyer basamaklarında da etkisi zamanla ortaya çıkacak olan dergimiz,   akademik yayın ihtiyacının giderilmesi için de oldukça  gereklidir. Dergi “uluslararası hakemli” bir yayın olduğu için önemli bir puan değerine sahiptir. Genç bir yayın olmasına rağmen akademik index tarafından taranıyor olması da önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Derginin basımının ardından yapılan dağıtım çalışması ile derginizi ülkemiz sınırlarında bütün üniversite rektörlüklerine, üniversite kütüphanelerine ve araştırma merkezlerine; yurt dışında da sınırlı olsa da akademik birimlere; alanlarında önemli çalışmalarla Türk ve Dünya akademik hayatına katkılar yapmış bilim insanlarına da ulaştırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte Kültür Bakanlığı’na bağlı bütün ihtisas ve il kütüphanelerine de derginizi ulaştırmaya çalışacağız. Dergimiz ayrıca, teşkilatlarımız vasıtasıyla ülkenin dört bir yanındaki üniversite ve eğitim kurumlarına ulaştırılmakta ve okurlarıyla buluşmaktadır. Bundan sonraki süreçte de dergimizin aynı şekilde hem Türk Eğitim-Sen teşkilatları hem de Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin de desteği ile Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerinde de ilgililerine ulaştırılması planlanmaktadır.

Derginizin ulaştırılması gereken akademik birimler, kütüphaneler, araştırma merkezleri olduğunu düşüyoruz.Dergide akademik temsilci olarak görev almak ve dergi kurullarında yer almak; ölçütlerimize uygun olarak hazırlanmış makale göndermek istiyor iseniz, bizimle Türk Eğitim-Sen teşkilatları, web sayfamız veya egitimvetoplum@turkegitimsen.org.tr elmek adresimizden irtibat kurabilirisiniz.

Türk Eğitim-Sen olarak üyelerine, akademisyen ve eğitimcilere yönelik bir kültür hizmeti olan dergi tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır. Dergimize Genel Merkezimiz, teşkilatlarımız veya web sayfalarımız vasıtasıyla ya da dergimizin ilk sayısından itibaren asos indeks tarafından taranmaya başladığı için, www.asosindex.com adresinden de   ulaşabilirsiniz.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

21. YÜZYILDA EĞİTİM VE TOPLUM DERGİMİZİN 2. SAYISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.