MEB’E YİBO’LARA YAPILAN 300 BAYAN MD. YRD. ATAMASINI SORDUK

            09.10.2010 tarihli Resmi Gazetede MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin 18. maddesine bir fıkra eklenmiş, eklenen bu fıkrada yatılı kız öğrencisi bulunan eğitim kurumlarının müdür yardımcılığı norm kadrosundan en az birinin kadın adaylara ayrılacağı ve atamanın kadın adaylar arasından yapılacağı belirtilmiştir.

 Daha sonra MEB Personel Genel Müdürlüğünün 21.09.2010 tarihli yazısında da yatılı kız öğrencisi bulunan eğitim kurumlarına bir kadın müdür yardımcısı atanması/görevlendirilmesi istenmiştir. Bu kapsamda bulunan eğitim kurumlarındaki münhal kadrolar duyuruya çıkarılmış, başvurular alınmıştır. Bazı basın yayın organlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 76. maddesi uyarınca atamalar yapıldığı duyumları alınmıştır.

Ancak; aynı kuruma birden fazla kişinin başvurması halinde hangi kriterlerin gözetildiği, neye göre atama yapıldığı bilinmemekle beraber, bir takım sendika üyelerine öncelik tanındığı yönünde sendikamız genel merkezine şikâyetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığına yatılı kız öğrencisi bulunan eğitim kurumlarına birden fazla kişinin başvurması halinde hangi kriterlerin gözetildiği, neye göre atama yapıldığı, ataması yapılan kişilerin isimleri ve sendika bilgilerinin Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yasal süresi içinde tarafımıza bildirilmesi hususunda Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.