GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ BALIKESİR’DE

 

     Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN ve Genel Dış İlişkiler ve Basın  Sekreteri Sami ÖZDEMİR, 12-13 Mart tarihlerinde Balıkesir 1 ve 2 No’lu şubelerimizi ziyaret ederek, teşkilat yöneticilerimiz ve üyelerimizle biraraya geldi. Toplantılarda şube yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe temsilcilerimiz, işyeri ve kurum temsilcilerimizle birlikte kadın komisyonu üyelerimiz de hazır bulundu.      

Şube Başkanları Yılmaz KURAN ve Süleyman Demir’in açılış konuşmalarının ardından Genel Merkez Yöneticileri Sami ÖZDEMİR ve M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN Genel Merkezimizin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.   

Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle birçok mağduriyet yaşandığını ve bu sistemin 28 Şubat ile hesaplaşma uğruna dayatıldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Bu sistem nedeniyle sadece öğretmenler değil, öğrenciler ve veliler de olumsuz etkilenmiştir. 50 bine yakın sınıf öğretmeni norm kadro fazlası olmuş ve alan değiştirmek zorunda kalmıştır. Sendikamızın önerdiği model 1+5+3+4 sistemiydi. Öte yandan Türk Eğitim-Sen olarak İmam-Hatiplerin orta kısmının açılmasını, Peygamber Efendimizin Hayatının ve Kuran-ı Kerim’in seçmeli ders olarak okutulmasını destekliyoruz.”

         İş güvencesiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Sami Özdemir, “Mevcut Hükümet kamu çalışanlarının elinden iş güvencesini almak ve çağrı usulüne göre kısmi zamanlı, geçici, esnek istihdam modelleri dayatmaktadır. Bu durum kabul edilemezdir. Kamu çalışanları da tehlikenin farkına varmalıdır. Sendika olarak kamu çalışanlarını var gücümüzle uyarıyoruz. Bu konuda en şiddetli eylemleri kararlılıkla hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Siyasi iktidar ve yandaşı olan sivil toplum örgütleri de hesaplarını ona göre yapsın. Hiç kimsenin iş güvencemizi elimizden almaya gücü yetmeyecektir” dedi.

          Sekreterya çalışmaları hakkında bilgi veren Özdemir, yayın organlarımızın mutlaka kurumlara ulaştırılmasını, işyeri panolarının güncellenmesini, web sayfamızın düzenli olarak takip edilmesini isteyerek, “web sayfamızdan sendikal konularda ihtiyaç duyulan her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz” dedi. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler sendikamızın uç beylerisiniz. Genel Merkezimizi ve Genel Başkanımızı temsil ediyorsunuz. Bizim başarımız bu ülkede namuslu ve şerefli insanların başarısı anlamına gelmektedir. Biz çoğaldıkça ve büyüdükçe onursuz insanlar azalacaktır.”

           Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan ise, AKP iktidarı döneminde kamuda ve Milli Eğitim Bakanlığında birçok hukuksuz ve yanlış uygulamalar yaşandığını, özellikle de Ömer Dinçer döneminde büyük bir tahribat oluştuğunu söyledi.

            4+4+4 sistemi dayatmasının büyük mağduriyetlere yol açtığına da dikkat çeken Şahindoğan, on binlerce sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olduğunu, sınıf öğretmenlerine alan değişikliği zorlaması yapıldığını, böyle bir uygulamanın Cumhuriyet tarihinde görülmediğini ifade etti.

            Şahindoğan özür grubu tayinlerinin yılda bir kez yapılması ve bu tayinlerde il emri uygulamasının kaldırılması nedeniyle birçok ailenin parçalandığını, öğretmenlerin eşlerinin yanına gidebilmek için alan değiştirmek, memurluğa atanmak ya da becayiş yapmak durumunda kaldıklarını belirtti. Şahindoğan, “Bu durum insanlık dışıdır” dedi.

     Ömer Dinçer’den sonra Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanı olması nedeniyle ümitlendiklerini söyleyen Şahindoğan, “Ancak Bakan Nabi Avcı, Yönetici Atama Yönetmeliğinin altına imza atarak, ümitlerimizi boşa çıkardı. Bu yönetmelik ucube bir yönetmeliktir. Bu yönetmeliği hazırlayan kişiler eğitimci olamaz, yönetmeliğin altına imza atanlar da haktan, adaletten söz edemez. Bu yönetmelikte yandaş kayırması esas alınmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak sözlü sınav ve Valilerin seçimi yoluyla yapılacak bir yönetici atamasını kabul etmiyoruz. Bu nedenle 19 maddeden oluşan yönetmeliğin 17 maddesine iptal davası açtık. Geçen hafta Ankara’da MEB önünde protesto eylemi yaptık. Bu yönetmelik derhal geri çekilmelidir. Eğer geri çekilmezse tepkilerimiz ve eylemlerimiz artarak devam edecek.”

          Şahindoğan yetkili sendika olmanın önemine dikkat çekerek; bu yıl mutlaka yetkili olmamız, yetkiyi toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarını pazarlayan zihniyete bırakmamamız gerektiğini kaydetti.

        Toplantılar soru-cevap bölümlerinin tamamlanmasının ardından sona erdi. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını da ziyaret ederek, yaşanan sorunları dinlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.