Ana SayfaHABERLERMevzuatATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SEMBOLÜ OLAN ŞAFAK BAY’A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SEMBOLÜ OLAN ŞAFAK BAY’A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

            Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay, kanserle mücadele ediyor.

5 yıldır kemik kanserine karşı savaşan Şafak Bay, henüz 25 yaşında. Atanamayan öğretmenlerden biri olan Şafak Bay, bu acımasız hastalığa rağmen, atanmak için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmedi ve arkadaşlarını bir an olsun yalnız bırakmadı.

 

Şafak Bay, “Zil çalıyor ders kitabımla sınıfa giriyorum. İşte son 5 yıldır gördüğüm tek güzel rüya. Çünkü 5 yıldır kemik kanserine karşı verdiğim savaşın sonuna yaklaştığımı hissediyorum.” diyor.

 

Genç öğretmen adayı, doktorlarının “çözümler tükendi” sözlerinin ardından şansını yurtdışındaki deneysel tedavide denemek istiyor. Ancak bu tedavi için Şafak Bay’ın, 200 bin TL bulması gerekiyor.  Şafak Bay, bu parayı bulmak için gazete ilanı vermeyi bile düşünüyor.

 

Şafak Bay, Habertürk Gazetesine şöyle anlatıyor: “Tümör en son kalça kemiğim ve kasığımda belirdi. Artık ilaç tedavisi alamıyorum. Sadece ağrılarımı dindirmek için GATA’da ışın tedavisine giriyorum. Son 10 günde toplam 12 saat uyudum. Hastalık artık ne radyoterapiye ne de ışın tedavisine tepki veriyor. İçimdeki illete ilaçlara gülüyor. Türkiye’de tedavi olanağım tükendi. Doktorlarım ABD’deki Houston ve İtalya’daki kanser merkezlerinde deneysel tedavilerin belki bir çözüm olacağını söyledi. Ancak sadece gidiş masrafı bile 30 bin TL. Karşılamam imkansız. Sağlık Bakanlığı’ndan masrafların karşılanması için rapor çıkarmak istedik, ancak bakanlık Türkiye deneysel tedavinin karşılığı olmadığı gerekçesiyle rapor çıkarmıyor. Resmi prosedüre uygun değilmiş. Acaba ölüm resmi prosedüre uygunluk mu bekleyecek? Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ile görüştüm. Herhangi bir şey yapamayacaklarını söylediler. Şimdi son çare gazeteye ‘Yaşamak İstiyorum’ ilanı vererek ihtiyacım olan 200 bin TL’nin en azından yarısını toplamak. Hala iyileşir ve atanırım umuduyla hastane bahçesinde elimde KPSS kitabı test çözüyorum. İstediğim şey sağlığıma kavuşup, öğretmen olmak. Sizce çok şey mi istiyorum?”

 

Atanamayan öğretmenlerin sembolü olan ve sağlık sorunlarına rağmen mücadelesini sürdüren Şafak Bay’a biz de Türk Eğitim-Sen olarak acil şifalara diliyoruz.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi