Ana SayfaHABERLERMevzuatATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER ANKARA’YI İNLETTİ

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER ANKARA’YI İNLETTİ

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen ataması yapılmayan binlerce öğretmen Kızılay’da büyük bir eylem gerçekleştirerek seslerini duyurmaya çalıştı.

Sabah erken saatlerden itibaren Maltepe Camii önünde toplanan öğretmenler GMK Bulvarı boyunca gerçekleştirdikleri yürüyüşün akabinde Kızılay’da oturma eylemi yaptılar. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği eyleme Türk Eğitim-Sen adına Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN ile Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami ÖZDEMİR iştirak ettiler.

Eyleme 31 Ekim’de Samsun’dan başlattıkları yürüyüşü bugün Ankara’da sonlandıran Sosyal Bilgiler Öğretmeni 25 yaşındaki Savaş İka ile Beden Eğitimi Öğretmeni 25 yaşındaki Mehtap Tekdemir de katıldılar. Hatırlanacağı üzere bu iki öğretmenimiz, ataması yapılmayan öğretmenlerimizin sorunlarına dikkat çekmek üzere, Samsun’da Atatürk Anıtı önünden 31 Ekim tarihinde yürüyüşe başlamışlardı.

Mitingde katılımcılar; “Koş Ali koş Ankara’ya koş”, “Ücretli öğretmenlik ücretli kölelik”, “300 bin öğretmen işsiz” dövizleri taşıdılar ve taleplerini dile getiren sloganlar attılar.

Yürüyüş kortejinin Kızılay Güvenpark’ta durdurulması üzerine oturma eylemi gerçekleştiren öğretmenlerin arasından seçilen 81 kişilik bir heyetin Milli Eğitim Bakanlığı’na gitmesine izin verildi. Heyet tarafından Bakanlık önünde yapılan açıklamada, 300 bin öğretmen açığı olduğu halde ancak 10 bin öğretmenin atandığı belirtildi. Açıklamada, öğretmenlerin sözleşmeli ve ücretli olarak değil, kadrolu olarak çalıştırılmasının gerektiği vurgulandı. MEB’in en kısa sürede yeterli sayıda atamayı gerçekleştirilmesinin istendiği açıklama sonrasında eylem son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi