Ana SayfaHABERLERMevzuatYDS MAĞDURİYETLERİ İÇİN YÖK’E YAZI YAZDIK

YDS MAĞDURİYETLERİ İÇİN YÖK’E YAZI YAZDIK

 

Sendikamıza ulaşan bilgiler doğrultusunda, YDS sınavının uygulamaya konmasının, bazı handikapları da beraberinde getirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Şöyle ki; YDS sınavında da daha önceki yabancı dil sınavlarında olduğu gibi soru sayısı 80 olmasına rağmen, hem soruların zorluk derecesi ağırlaştırılmış, hem de sınav süresi 30 dakika azaltılmıştır. ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlarda bağıl değerlendirme yapılmasına karşılık, YDS’de bağıl değerlendirme yapılmamaktadır. Tüm bunlara ek olarak yılda dört defa yapılan yabancı dil sınavları yılda iki defaya düşürülerek kişilerin mağduriyetleri tamamen artırılmıştır.

2012 KPDS’de 50 puanın altında alan kişi oranı %45,25 iken, 2013 YDS’de bu oran %75,43’e çıkmıştır. Sadece bu durum değerlendirildiğinde bile kişilerin ne derece mağdur edildiği anlaşılmaktadır.

Ayrıca, doçentlik sınavlarına girerek doçentliğe müracaat etmek isteyenlerin de YDS sınavına girmeleri zorunlu kılınmıştır. Böylece bu sınav ile üniversitelerde doçentlik bekleyen akademik personelin mağduriyetine de neden olunmuştur.

Belirttiğimiz tüm bu mağduriyetlerin giderilmesi için, Türk Eğitim Sen olarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına yazılı talepte bulunduk.

 

 

İlgili yazımız için tıklayınız ()

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi