Ana SayfaHABERLERMevzuatAHLAK FUKARALARI

AHLAK FUKARALARI

 

Haberde, sendikamızca Milli Eğitim Bakanlığı’na yazıyla başvurularak Aktif Eğitim-Sen’e Nisan ayı içerisinde kesilen aidatların usulsüz olduğunun bildirildiği belirtilmektedir.

Çünkü, haberdeki değerlendirmeler kesinlikle doğruları yansıtmamaktadır. Nitekim haberin devamında yayınlanan yazımız incelendiğinde, haberde iddia edildiği gibi sendikamızın Aktif Eğitim-Sen’in Nisan ayında yaptığı aidat kesintilerinin usulsüz olduğu anlamı çıkmayacaktır.

Bilindiği üzere sözkonusu sendikanın 31 Mart 2013 tarihinde Genel Kurul yaparak fesih kararı aldığı basına yansıyan haberlerle kamuoyuna mal olmuştu. Fakat bu yeni durumla ilgili, ne sendikadan ne de Bakanlıktan kurumlara herhangi bir resmi tebliğ yapılmamıştı. Dolayısıyla, herhangi bir kurum idarecisinin, basından duyduğu habere dayanarak bir işlem yapması mümkün olamayacağına göre, MEB’in 30 Nisan tarihli genelgesine kadar işyeri idarelerinin yaptığı tüm işlemler mevzuata uygun kabul edilmelidir.

Ancak, Bakanlığın sözkonusu yazıda, sadece 31 Mart itibariyle fesih işleminin gerçekleştiğini ve üyeliklerin sonlandığını belirtmiş olması, resmi sürecin bu tarih itibariyle tamamlandığı anlamını vermektedir. Oysa ki, o tarihten 30 Nisan 2013 tarihine kadar ülke genelindeki binlerce işyerinde ilgili sendikaya dair bütün işlemler doğal olarak devam ettirilmiştir.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğumuz resmi bir yazışmanın basına sızdırılmasını da çok manidar bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bakanlık yöneticilerinin, kurumun mahremiyetini ifşa eden böylesi gayri ahlaki davranışlara karşı geliştireceği tedbirleri ve özelde bu son sızdırma olayıyla ilgili yapacakları işlemleri de yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı birilerinin çiftliği değilse, bu tür hadiselerin sorumlularının üzerine titizlikle gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’na da yazılı başvuruda bulunarak, yazışmaları dışarıya servis edenlerin bulunmasını ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını talep etmiştir.

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi