Ana SayfaHABERLERMevzuatHİZMETLİ VE MEMURLARIMIZ İÇİN BAŞBAKAN’A MEKTUP

HİZMETLİ VE MEMURLARIMIZ İÇİN BAŞBAKAN’A MEKTUP

Sayı     : GSK.2007.010/                                                                    Ankara,30.05.2007
Konu   : Hizmetli ve Memurlar

Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan
Milli Eğitim Bakanlığı personeli ciddi ekonomik sıkıntılar yaşamaktadır. Şahsınızın, T.C. Başbakanı olarak, iktidarınızın ilk yıllarında bahsettiği EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET politikası, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerde çalışan hizmetli ve memurlarımız bakımından bugüne kadar hayata geçirilmemiştir.
Ev kiralarının 400-500 YTL’yi bulduğu günümüzde ortalama 750 YTL ile geçinmek zorunda bırakılan söz konusu personelin hayatını devam ettirebilmesi, anne-baba olarak görevlerini yerine getirmesi günümüz ekonomik şartlarında mümkün değildir.
MEB ve üniversitelerde çalışan hizmetli ve memurlar geçinebilmek için pazarcılık, işportacılık, simitçilik, boyacılık gibi işleri yapmak zorunda kalmaktadırlar.
MEB ile Kurum İdari Kurulunda mutabakat altına aldığımız karar gereği, “Kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi” yönünde, 59.Hükümet tarafından bugüne kadar somut bir adım maalesef atılmamıştır.
TBMM, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, SSK, Bağ-Kur, TRT, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi kurumlarda çalışan hizmetli ve memurlarla,MEB ve üniversitelerde çalışan hizmetli ve memurlar karşılaştırıldığında aralarında 500-1200 YTL arasında ücret farklılığı oluştuğu görülecektir. Böyle bir yapı, Anayasada ifadesinin bulan, SOSYAL DEVLET anlayışı ve EŞİTLİK ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Ayrıca yıllardır talep etmemize, Kurum İdari Kurullarında karar alınmasına rağmen “Eğitim-Öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen eğitim-öğretime hazırlık ödeneği” hala tüm eğitim çalışanlarına ödenmemektedir. Ödeneğin uygun ölçeklerde tüm eğitim çalışanlarını şamil hale getirilmesi hakkaniyet gereğidir.
Hizmetli ve memurların “görev tanımları” ve tayinlerinin nasıl olacağına dair bir yönetmelik bulunmamaktadır. İnsan haklarının, hukukun son derece önemli olduğu dünyamızda, devlet adına görev yapan bu insanların görev tanımlarının olmaması, tayinleriyle ilgili bir yönetmelik bulunmaması izah edilemez bir kusurdur.
Yukarıda ifade ettiğimiz problemlerin giderilmesi, acil düzenlemeler yapılması popülizm değil, tam tersine sosyal, hukuk devleti olmanın gereğidir.

Gereğini saygılarımızla arz ederiz.

İsmail KONCUK                                        Şuayip ÖZCAN
Genel Sekreter                                            Genel Başkan

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi