Ana SayfaHABERLERMevzuatHİZMETLİ SORUNLARI YAZIMIZA MEB’İN CEVABI

HİZMETLİ SORUNLARI YAZIMIZA MEB’İN CEVABI

            Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapmakta olan personelin başta görev tanımı olmak üzere, çalışma saatleri konuları ve hatta özlük hakları ile bir çok sıkıntısı bulunmaktadır. Bu sıkıntılar Türk Eğitim Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığına ve hatta meclise kadar taşınmış olmasına rağmen bu sorunlara bir çözüm bulunamamıştır. Bu nedenle yaşanılan sıkıntıların giderilmesi için Türk Eğitim Sen olarak Başbakanlığa ve Milli Eğitim Bakanlığına Ocak ayı içinde yazılı başvuruda bulunmuştuk. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sendikamıza gönderilen yazıda madde madde tarafımıza cevap verilmiştir. Ancak maalesef verilen cevaplar Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapmakta olan personelimizin yaşadığı sorunları gidermek adına pek bir şey ifade etmemektedir.

            Bakanlık eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin hizmetli personele de verilmesi konusunda 2007 yılında Başbakanlığa önerilerinin gönderildiğini belirtmişlerdir. 2011 yılındayız ve halen maalesef bu konu ile ilgili Başbakanlık tarafından hiçbir çalışma yapılmamıştır. Ayrıca bakanlık öğretmen kadroları dışında çalışan personelin atama ve yer değişikliklerine ilişkin yeni bir mevzuat hazırlığında olduklarını belirtmiştir. Bahse konu personelin görev yetki ve sorumluluklarının genel hükümler çerçevesinde personelin çalıştığı kurumun merkez teşkilatında bağlı bulunduğu öğretim dairelerince yürütüldüğü belirtilmiştir.

 

            Bakanlıktan gelen cevap yazısı maalesef sorunları gidermeye yönelik çalışmalardan değil zaten mevcut bulunan ve şikâyetçi olunan konuları tekrar niteliğindedir. Yaşanan sorunların çözümü aşamasında bir sivil toplum örgütü olarak eğitim çalışanlarının yanında ve sorunların çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi