CEVAPLANMAYAN SORULARIN GÖLGESİNDE KPSS SINAVI…!

         İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavı bugün 31 Ekim 2010 tarihinde yapılıyor.Büyük tartışmalara yol açan 2010 KPSS sınavında Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlık organizasyonu yapılmıştı. Türk Eğitim Sen’in gayretleri ile ortaya çıkarılan hırsızlık sonucunda eğitim bilimleri sınavı iptal edilmişti.

         Eğitim Bilimleri sınavının yenilenmesi sevindirici olmakla birlikte, hırsızlığa karışmış olanların her ne hikmetse bugüne kadar tespit edilememiş olması, KPSS adaylarınca büyük tepkilere yol açmaktadır. Hakkıyla yüksek puan almış olanların sınava tekrar girmek zorunda bırakılması, bununla birlikte kopyacıların da sınava girecek olması büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir.

 

         Yaşanan bunca rezalet sonrasında TBMM’de KPSS hırsızlığı konusunda bir araştırma komisyonu kurulmamış olması, verilen teklifin İktidar Milletvekillerince ret edilmesi kamuoyunca kabul görmemiş, bir şeylerin gizlenmek istendiği izlenimini güçlendirmiştir. Yüz binlerce gencimizin geleceği alenen çalınırken TBMM’nin, bilhassa AKP Millletvekilerinin olaya kayıtsız kalması yüz binlerce KPSS mağdurunun ve halkımızın tepkisini çekmiştir.

 

         5 ila 10 bin kişinin katıldığı büyük hırsızlığın organizatörlerinin hala bulunamaması manidardır. Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav sonuçlarının yeniden optik okuyucularla değerlendirilmemesi, onca itiraza rağmen anlaşılır değildir. Türk Eğitim Sen’in bu konudaki talebine ÖSYM’den olumlu yada olumsuz bir cevap gelmemesi de, ÖSYM Başkan Vekili Ali DEMİR’in iyi bir başlangıç yapamadığını çok net olarak göstermektedir. ÖSYM neyi, neden saklamaktadır. Bu kafadaki insanlarla yönetilen ÖSYM’ye bundan sonra nasıl güven duyulacaktır. ÖSYM’nin yeni Başkan Vekili Ali DEMİR, bundan sonra ÖSYM’ye güven duyulması için hangi olumlu adımı atabilmiştir. Genel Yetenek ve Genel Kültür sınav sonuçlarını bile yeniden değerlendirebilme cesaretini ve öngörüsünü bile ortaya koyamayan ÖSYM ve Başkan Vekili Ali DEMİR büyük bir hataya imza atmış, şeffaf bir ÖSYM yi oluşturmak adına iyi bir adım atamamış, büyük bir fırsatı kaçırmıştır. Halbuki, 2010 KPSS ile ilgili her iddia açıkça cevaplandırılarak, olayların üzerine korkmadan gidilerek ÖSYM üzerindeki şaibeler ortadan kaldırılabilir veya yeniden güven tesis edilebilirdi. ÖSYM Başkan Vekili Ali DEMİR bunları göz ardı etmiş, Türk Eğitim Sen’in taleplerini dikkate almamıştır.

 

         Bugün elimizdeki teknolojik imkanlara ve kopyaya karıştığını itiraf edenlere rağmen hırsızlığa bulaşmış kopyacılar bulunamamış, yerine küçük çaplı çeteler bulunarak kamuoyunda KPSS hırsızları bulundu imajı yaratılmaya çalışılmıştır. Ancak, 2010 KPSS’ye girenler ve konuyu yakından bilenler yapılmaya çalışılanların farkındadır. 2010 KPSS’ye giren 835 bin üniversite mezunu, 300 bin öğretmen yaşananlara adeta isyan etmekte ve başta İktidar olmak üzere, bu olaylara kayıtsız kalanlara ateş püskürmektedir.

 

         KPSS’de yaşanan onca mağduriyet ve hak gaspına rağmen İktidar atanacak öğretmen sayısını artırmamıştır. Türk Eğitim Sen’in Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a yazdığı ve elde bulunan 70 bin boş öğretmen kadrosunun kullanılması talebi de, Hükümet tarafından kabul görmemiştir. Atanma isteği içinde olan ve KPSS hırsızlığı sebebiyle bunca acılar yaşayan 300bin gencin feryadına kulak tıkanmıştır. AKP İktidarı KPSS’de yaşananlar karşısında adeta sağır ve dilsizi oynamış, yaşanan bunca rezaletin kendi iktidarlarında olduğu gerçeğini görmezden gelmiştir.

 

         Bugün 31 Ekim 2010 Pazar, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı yeniden yapılıyor:ÖSYM’de taşlar yerinden oynadı, KPSS dahil tüm sınavlar tartışmaya açıldı, sistem tümüyle sorgulanıyor, ÖSYM Başkanı Ünal YARIMAĞAN istifa etmek zorunda kaldı, ÖSYM’de yıllardır köşe taşı konumunda olan pek çok yönetici görevden alındı. Bütün bunlar Türk Eğitim Sen’in ısrarlı takibi ve ortaya koyduğu bilgiler ışığında meydana geldi. Hırsızlığın üstünün örtülmesine, olayın sümen altı edilmesine göz yummadık.Ancak, hırsızlığın ana aktörleri ve hırsızlığa bulaşmış 5-10 bin kişiden haber yok.KPSS Eğitim Bilimleri ikinci sınavı cevaplanmamış soruların gölgesinde yapılıyor. TÜRK EĞİTİM SEN OLARAK, ALINTERİ DÖKEN, HAKKIYLA PUAN ALMIŞ TÜM ÖĞRETMENLERE EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ. SAYIN BAŞBAKANA TALEBİMİZİ TEKRAR EDİYORUZ;30 BİN DEĞİL 70 BİN ATAMA YAPINIZ!

 

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Son Haberler

ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, anlık da olsa mülakat sonuçlarını gösteren sistemin erişime açıldığını ve...

TÜRKİYE’DE İKTİDAR MI DEĞİŞTİ?

Genel Başkanımız Talip Geylan,beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işlenen mülakat sisteminin bozulduğuna dikkat...

TÜRKİYE KAMU SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİLİK BİNASI DUALARLA AÇILDI.

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 12-13 Eylül 2024 tarihlerinde Trabzon ve Gümüşhane’de temaslarda bulundu....

“TAŞIMA YOLUYLA EĞİTİME ERİŞİM” YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim-Sen olarak  01.08.2024 tarih ve 32619 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı...