Arama Yapın

KPSS’NİN 1 YIL GEÇERLİLİĞİ HÜKMÜNÜ YARGIYA TAŞIDIK

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 6 Temmuz 2012 tarihli ve 28345 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan yönetmeliğin 11. Maddesinde “KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.” Denilmektedir. İlk defa kamu hizmetine ve kamu görevine atanacakların seçimi için yapılacak her türlü sınavın genel ilkeleri ile usul ve esaslarını düzenleyen yönetmelikte tüm kamu görevlisi olacak kişilere yapılacak sınavın geçerliliği 2 yıl olarak belirlenmişken öğretmen adayları için KPSS geçerlilik süresi 1 yıl olarak belirlenmiştir.

 

Öğretmen adayları atanabilmek için her yıl sınava girmek zorunda kalırken, kamu görevlisi olacak diğer adaylar isteklerine bağlı olarak her yıl sınava girebilecekleri gibi 2 yılda bir de sınava girebilecektir. Bu kamu görevlileri girdikleri yılın KPSS puanın geçerliliği varken bir sonraki sınava da girebilecek ve yüksek puan aldığı KPSS sınav sonucuna göre atama isteyebilecektir. Bu nedenlerden ötürü Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 11. Maddesinde yer alan “öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır.”cümlesinin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali için Türk Eğitim Sen olarak Danıştay nezdinde dava açtık.

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ HUKUK BÜROSU

 

 

Son Haberler

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ DE TARTIŞILACAK!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programında, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Türk Eğitim Sen’in üniversitelere yönelik taleplerinden bazılarını gündeme getirdi.

TOPLU SÖZLEŞME MASASININ İTİBARI KORUNSUN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 15.07.2025 tarihinde Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu. Geylan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’in talep ve beklentilerini sıraladı.