ÖZÜR GRUBU ATAMALARINDA SÜRE VE ÖZÜR TÜRÜ SINIRLAMALARI KALDIRILSIN

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan yazılı, sözlü başvurular ve yapılan eylem neticesinde şubat döneminde özür grubundan yer değişikliği hakkının tanınacağı bizzat Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER tarafından Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’a iletilmiştir. Türk Eğitim-Sen Genel Merkez resmi internet sitesinde 12.12.2011 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin Milli Eğitim Bakanı’nın vermiş olduğu söz tüm kamuoyuna duyurulmuştur. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce 13.12.2011 tarihinde bir duyuru yayınlanmış, bu duyuru ile sadece eş durumu özründen yer değişikliği hakkının tanınacağından söz edilmiştir. Bakanlığın verdiği sözü tutmaması eğitim çalışanları arasında infiale neden olmuş, bakanlığa güven yitirilmiş ve öğretmenler artık her tesis edilecek işleme ve verilen her söze şüpheyle bakar olmuşlardır.

        Yapılan duyuru ile sağlık ve eğitim özründen yer değişikliği hakkı tanınmaması, eş durumundan yer değiştirmek isteyenlerin 31 Aralık 2011 tarihi itibari ile adaylık ve eşinin sigortalılık süreleri bakımından gerekli şartların taşınması gerektiği şeklindeki uygulamaya itiraz ederek yazılı başvuru yapılmıştır. Ayrıca; yazıda eş durumu özrü sebebi ile yer değişikliği yapacak olan öğretmenlerinin özrünün bulunduğu il ve ilçe emrine atamalarının yapılmasının sağlanması ve illerdeki tüm münhal eğitim kurumlarının ilana çıkarılması talep edilmiştir.

 

 

İlgili Yazı İçin Tıklayınız ( )

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.