ÖMER DİNÇER İL EMRİ’NDEN ELİNİ ÇEK…

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen aleyhtarı uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek il emri ve ilçe emri uygulamalarını kaldırdı. 652 Sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’nin atama başlıklı 37. maddesindeki düzenleme ile ‘’ Özre dayalı yer değiştirme istekleri hizmet puanı sıralamasındaki yetersizlik sonucu yerine getirilemeyenlere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi kapsamına girenlerin hakları saklı kalmak kaydıyla, istekleri hâlinde istekte bulundukları yere atanmaya hak kazanıncaya kadar, aylıksız izin verilebilir. Bu şekilde aylıksız izin verilen öğretmenler, bağlı bulundukları il millî eğitim müdürlüklerine bu amaçla tahsis edilmiş bulunan boş öğretmen kadrolarına aylıksız izinli olmak şartıyla atanır. Bunların atandıkları bu kadrolar aylıksız izin süresiyle sınırlı olarak saklı tutulur. Ancak, aylıksız izne ayrılan öğretmenler, üçüncü yıl sonuna kadar istedikleri yere atamalarının yapılamaması hâlinde durumlarına uygun boş öğretmen kadrolarına öncelikle atanırlar.’’ denilerek il ve ilçe emrine verilmeyi hizmet puanına bağlamış ve bu güne kadar yapılan uygulamanın aksine puanı ne olursa olsun eşinin çalıştığı il ve ilçeye verilmesi uygulamasına son veren bir düzenleme yapmıştır. Yine Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Ömer DİNÇER imzasıyla Bakanlıklara ve ilgili kuruluşlara gönderdiği 5.12.2011 tarihli yazı ile de  ‘’bundan böyle il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğü emrine öğretmen atamasının yapılmayacağı, alanında norm açığı bulunmaması veya hizmet puanı yetersizliği sebebiyle yer değiştirme suretiyle ataması yapılamayanların 652 Sayılı KHK’nın 37.maddesinin beşinci fıkrasına göre aylıksız izinli sayılmalarını isteyebileceklerini ‘’belirterek buna göre işlem yapılmasını istemiştir.

Yani eş durumundan yer değiştirecek öğretmenlere ‘’ancak o ilde ihtiyaç varsa ve puanınız yetiyorsa gidebilirsiniz. İhtiyaç yoksa veya puanınız yetersizse aylıksız izne ayrılın ‘’denmektedir.

İl emri yıllarca mücadele ederek elde ettiğimiz çok önemli bir kazanımımızdır. Eş durumu özrü olanlardan bu hakkın geri alınması asla kabul edilemez. Sn.DİNÇER, aileleri parçalayarak, mutsuz aileler ve bireyler yaratarak eğitimde hangi başarıyı ve hedefi yakalayacaktır çok merak ediyoruz. Anayasamız ailenin Türk toplumunun temeli olduğunu ve bütünlüğünü esas almaktadır.Hal böyle iken eş durumunu ve aile bütünlüğünü yok sayacak tavırlar içerisine girmek Sn.DİNÇER’e bir şey kazandırmayacağı gibi,eğitim camiasındaki huzursuzluğu artıracaktır.MEB önü sürekli eylem alanı haline gelecek ve mağduriyetler bitmeyecektir.Türk Eğitim Sen yıllarca mücadele ederek kazandığı il emri uygulamasının kaldırılmasına her platformda karşı çıkarak,özür gruplarında büyük bir rahatlama sağlayan bu uygulamanın devam ettirilmesi için her türlü çabayı ortaya koyacaktır.MEB bir oldu bittiyle bu hakkı çalışanların elinden alamaz.Türk Eğitim Sen bu konuyu hukuki platforma taşıyacak ve gereğini sonuna kadar yapacaktır.

 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

İl Emri İle İlgili Olarak MEB’e Yazdığımız Yazı İçin Tıklayınız ( )

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.