SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİKTE MÜCADELEMİZ SONUÇ VERİYOR

4/C’li sözleşmeli öğreticiliği, 4/B’li sözleşmeli öğretmen yapan sendikamız, bununla da yetinmemiş sözleşme metnindeki idareye tek taraflı fesih yetkisi veren maddeyi de iptal ettirmişti. Sözleşmeli öğretmenlere eş durumundan yarıyıl sonunda yer değiştirme hakkı vermeyen uygulama,  askerlik dönüşü göreve başlama ile yolluk konusunda yaşanan problemler  sendikamız tarafından yargıya taşınmıştı. Ağustos 2008’de yapılan toplu görüşmelerde de becayiş hakkı konusunda bir başarı elde edilmiştir.
Sözleşmeli öğretmenlere er öğretmen olarak görev yapma hakkı vermeyen Milli Savunma Bakanlığının yazısı da yargıya taşınarak, bu hak gaspının da önlenmesi amaçlanmıştı. Usulsüz atamalar da sendikamız tarafından en sert şekilde dile getirilmiş, Van ilinde yapılan sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı sayın Hüseyin ÇELİK’le ilgili meclis araştırması yapılması Bursa Milletvekili İsmet BÜKÜKATAMAN ve diğer milletvekilleri tarafından istenmiştir. Ayrıca, milletvekilleri yoluyla konuyla ilgili soru önergeleri verdirilmiştir.
Şu ifade hiç de abartı olmayacaktır. 4/B li sözleşmeli öğretmenlerin almış olduğu tüm hakların altında Türk Eğitim Sen’in gayreti, mücadelesi bulunmaktadır.
Aşağıdaki haberde de görüleceği üzere sayın Hüseyin ÇELİK bir televizyon proğramında yukarda açıkladığımız bir çok konuda çalışma yapıldığını, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağını söylemiştir. Sayın Bakanın bu açıklamaları sözleşmeli öğretmenler konusunda sona yaklaştığımızı göstermektedir. Mücadelemiz sonuç vermeye başlamıştır.
Türk Eğitim Sen olarak, bundan sonra da sözleşmeli öğretmen konusundaki gayret ve mücadelemiz kesintisiz sürecektir.Yukardaki sözlerin, unutulması halinde, her platformda hatırlatmak bizim görevimizdir. Sözleşmeli öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Memurlar.net’in haberi aşağıdadır
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir TV programında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini söyledi. Çelik, 1. atama bölgesinde zorunlu hizmet yerlerinde 5 yıl, 2. atama bölgesinde 4 yıl, 3. atama bölgesinde ise 3 yıl görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin, hiçbir değerlendirmeye tabi tutulmadan kadroya alınabileçeğini açıkladı
Çelik, 2003 yılından bu yana her yıl kamuya bırakılan kadroların yüzde 50’sinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakıldığını söyleyerek, şu anda çalışan öğretmenlerin 3’te birinin kendi iktidarları döneminde atandığın anlattı.
-“ŞUBAT’TA 8 BİN, 2009’DA 30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILAÇAK"
Çelik, Şubat ayında ise 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını anlatırken, 2009 yılı içinde atanan öğretmen sayısında 30 bin rakamını bulacağız, belki de geçeceğiz dedi.
Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenler gibi asker öğretmenlik yapabilmeleri için Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini açıklayan Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin askerliklerini tecil ettirebilmesi içinde görüşüldüğünü belirtti.
Sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu hizmet bölgesinde geçen hizmet süresini kadroya geçtiğinde zorunlu hizmet bölgesinde görev süresi olarak sayılacak. Çalıştığı hizmet süreleri de kadroya geçtiklerinde ide fiili hizmete sayacağız. 4/B’ye tabi arkadaşların özre bağlı tayinleri kadrolular gibi olacağını söyledi.
(Çelik, 100 bin öğretmen ataması halinde, öğretmenlerin yüzde 80’inin ekders ücreti alamıyacağını belirtti.!!!…???) (Sendikamızın notu: o halde neden 120 bin ücretli öğretmen görevlendirilmektedir?)

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.