Ana SayfaHABERLERMevzuatSAYIN ÇUBUKÇU ÇELİK'İN SÖZLEŞMELİLERE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRİNİZ

SAYIN ÇUBUKÇU ÇELİK’İN SÖZLEŞMELİLERE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRİNİZ

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK sözleşmeli öğretmenlerin bölgelere göre çalışma süreleri değerlendirilerek KADROLU ÖĞRETMEN olarak atanacağı sözünü vermişti. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı 2009/1 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN BAŞVURU VE GÖREVLENDİRME KILAVUZU’nda, 04.03.2009 tarihli bir açıklama yazan Sayın Hüseyin ÇELİK; “bir takvim doğrultusunda  zorunlu çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilme çalışmalarımız da son hızla devam etmektedir.” diye yazmış ve altına imzasını atmıştır.

Bu söz bugüne kadar tutulmamış ve Hüseyin ÇELİK Bakanlık görevinden alınmıştır. Yeni Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, NTV’de yayınlanan proğramda sözleşmelilerin kadroya alınması talebine verdiği cevapta umut vermemiş, sözleşmeliliğin öğretmen ihtiyacını gidermek için yapıaln bir uygulama olduğunu söyleyerek, sözleşmelilerin kadroya alınmasına olumlu bakmadığını ima etmiştir.

Sayın Bakan Nimet ÇUBUKÇU göreve geldiği günlerde yayınladığı mesajda, önceki dönemde uygulanan projelere devam edileceğini söylemiştir.Bu durumda, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK’in sözleşmelileri kadroya almak üzere ortaya attığı proje ne olacaktır?

Türk Eğitim Sen olarak şöyle düşünüyoruz. Hüseyin ÇELİK sözleşmelilere kadro sözü verirken AKP’nin Milli Eğitim Bakanı sıfatı ile vermiştir. Bir Bakan olarak, bu sözü vermeden önce Sayın Başbakan ve diğer kabine üyeleri ile görüşmüş ve ondan sonra bu açıklamayı yapmıştır. O halde, Hüseyin ÇELİK’in değişmesi verilen bu sözü ortadan kaldırmayacaktır, çünkü söz Sayın Başbakan’ın atanmasını sağladığı İktidarın Bakanının sözüdür. Bu atamaların yapılmasını Cumhurbaşkanlığı Makamına teklif eden Sayın Başbakan, kendi bakanlarının verdiği sözlerin de kefilidir.

Dolayısıyla eski Bakan Hüseyin ÇELİK’in verdiği söz Hükümetin sözü olarak görülmektedir. Şu an Milli Eğitim Bakanı olan Sayın Nimet ÇUBUKÇU, bu sözü yerine getirmek zorundadır. Eski Bakanın 76 Madde kapsamında yaptığı yönetici atamalarına bile sahip çıkan Nimet ÇUBUKÇU’nun, sözleşmeli öğretmenlere kadro sözünü yerine getirmemesi etik bir yaklaşım olmayacaktır.

Türk Eğitim Sen, verilen bu sözün yerine getirilmesini istemektedir. Her platformda bu durum muhataplarımıza anlatılacak ve takip edilecektir. Siyasetçi topluma verilen sözleri tutmak zorundadır.Dün dündür anlayışıyla yapılan siyaset anlayışı köhnemiş, kokuşmuş bir anlayıştır ve asla Milli Eğitim Bakanlarına yakışmaz. Sayın Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU’nun kendisine yakışanı yapacağına inanıyoruz.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi