Ana SayfaHABERLERMevzuatSÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE İL EMRİ HAKKI GELİYOR

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE İL EMRİ HAKKI GELİYOR

haberimizde kadrolu öğretmenlere il emrine atanma hakkı verilirken sözleşmeli öğretmenlerin bu haktan mahrum bırakıldığını açıklamış sözleşmeli öğretmenlere de il emrine atama hakkı verilmesi, il emri gelmeden önce tercihte bulunarak eşlerinden uzak ilçelere atananlar için il içi tercih hakkı verilmesi, zorunlu hizmet yükümlülerine de bu haktan yararlanması kısaca tüm öğretmenlere il emri uygulamasının yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazmıştık.

 

 

Samanyolu Haber´de konuşan Mili Eğitim Bakanı; “en son eş durumundan il emrine tayin hakkı verdik kadrolu öğretmenlere, tabi sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı yok. Şimdi haklı olarak soruyorlar, onlar aile de biz değil miyiz? Onlar anne baba biz değil miyiz. Dolayısıyla haklılar bu itirazlarının da ortadan kaldırılması için sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan haklarını sağlayacak bir düzenleme yapıyoruz. Her ilde sözleşmeli öğretmenlerin belli kadrolarını açık bırakmak suretiyle il emrine tayin suretiyle kadrolularda çözdüğümüz şekliyle çözmeye çalışacağız” demiştir.

 

 

Bir an önce verilen sözlerin tutularak, sözleşmeli öğretmenlere de il emrine atama hakkı verilmesi, il emri gelmeden önce tercihte bulunarak eşlerinden uzak ilçelere atananlar için il içi tercih hakkı verilmesi, zorunlu hizmet yükümlülerine de bu haktan yararlanması için Bakanlık derhal harekete geçmelidir.

 

Türk Eğitim Sen olarak, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu yapılmasına büyük önem veriyoruz. İl emri konusunda da bugüne kadar ciddi gayret gösterdik. Sözleşmeli öğretmenlere yönelik il emri konusunda iki dilekçe kampanyası düzenledik, sonuncusu internet sitemizde halen devam etmektedir. Sözleşmeli öğretmenlerin bu kampanyaya destek vermesi il emri uygulamasının gelmesini hızlandıracaktır. Bu mücadelede sözleşmeli öğretmenleri yanımızda görmek gücümüze güç katacaktır. 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi