KADROYA GEÇİRİLEN SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAĞDUR EDİLMEMELİ

            04.06.2011 tarih ve 27954 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 37’nci maddesinde 657 sayılı kanunun 4/B maddesince istihdam edilen personelin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde yazılı isteği olması halinde kadroya geçirileceğinden söz edilmektedir.

            04/06/2011 tarihinden önce sözleşmeli olarak görev yapan personelin tümünün kadroya geçirilmesi Türk Eğitim-Sen olarak yıllardır verdiğimiz mücadelenin bir ürünü olup, sevindirici bir gelişmedir. Ancak; sözleşmeli statüde görev alan ve Haziran ayı içerisinde özür grubundan yer değişikliği bekleyen personelin, kadroya geçmesi sebebi ile bu özür durumu yer değişiklikleri yaklaşık bir buçuk sene daha ertelenmiş görünmektedir. Sözleşmeli statüde Bakanlık bünyesinde görev alan personelin sözleşmeli statüde geçirdikleri süreler hizmetten sayılmaktadır. Hizmetten sayılan sürelerin aday memurluktan da sayılarak bu durumda olan sözleşmeli personelin asil memurluğa direkt geçişlerinin yapılması hususunda Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlıktan talepte bulunduk.

 

İlgili Yazı İçin Tıklayınız ( )

                                    

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.