YÖK BAŞKANI ÖZCAN’I ZİYARET ETTİK

YÖK Başkanı ÖZCAN’ın makamında gerçekleşen ziyarette; Genel Başkan İsmail KONCUK, son günlerde gündemin ilk sırasına yerleşen başörtüsü sorununa değinerek, bu konuda atılan adımları doğru bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti. Başörtüsünün ideolojik ve kısır siyasi çekişmelerden uzaklaştırılarak, bir eğitim sorunu olarak algılanmasının daha doğru olacağına dikkat çeken KONCUK, bir kısım vatandaşlarımızın eğitim haklarının önünde engel teşkil eden bu problemin çözümünden dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Eğitim-öğretim hürriyetinin sağlanmasının devletin asli görevi olduğunu belirten KONCUK, üniversitelerin demokrasinin her zerresinde solunması gereken yerler olduğunu dile getirerek, buralarda yasakçı anlayışların filizlenmemesi gerektiğini vurguladı.

Üniversitelerde sendikalaşma oranının yüzde 15’ler civarında olduğunu belirten KONCUK; bunun nedenini kimi üniversite yönetimlerindeki baskıcı anlayışa bağladı. Bu anlamda, üniversite çalışanlarının örgütlenme haklarını kısıtlayıcı anlayışların da üniversitelerde hayat bulmaması gerektiğini ifade etti.

Meslek liselerinde katsayı problemine de değinen Genel Başkan İsmail KONCUK; bunun pedagojik değil, ideolojik bir yaklaşım olduğunu belirtti ve katsayı engelinin en kısa sürede kaldırılması gerektiğini söyledi. KONCUK ayrıca, ÖSS sistemi konusunda Türk Eğitim-Sen’den görüş istenmesini talep etti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya ÖZCAN da, Türkiye’nin yasakçı anlayışlardan kurtulması gerektiğini ifade ederek, bu tartışmaların içinde yer almaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. ÖZCAN, katsayı sorunun 2009 yılında çözüleceğini de ifade etti.

      

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.