Arama Yapın

KENDİLERİ İÇİN 15 DAKİKADA KANUN ÇIKARDILAR

15 AYDA MEMUR KANUNUNU ÇIKARAMAYANLAR

KENDİLERİ İÇİN 15 DAKİKADA KANUN ÇIKARDILAR

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un Basın Açıklamasıdır.

 

 

Vatandaşlardan hastanelerde alınan katılım paylarının artırılmasını öngören kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

 

Tasarıya son anda eklenen bir madde ile milletvekillerinin 5 bin 300 TL dolayında olan emekli maaşları 8 bin TL’ye çıkarıldı. Buna göre 2 yıl milletvekilliği yapan bir kimse emekli olduğunda Cumhurbaşkanına bağlanan aylığa endeksli olarak bugün için 8 bin TL tutarında bir emekli maaşına hak kazanmış olacak.

 

Milletvekiline kıyak, vatandaşa kötü haber aynı teklifte yasalaştı

 

Milletvekillerine müjde niteliği taşıyan kanundan, vatandaşlarımız için ise yine kötü haber geldi. Artık aile hekimliklerinde yazılan reçetelerden de her reçete için 3 TL alınması ve bir reçeteye 3’ten fazla ilaç yazılması durumunda, fazladan yazılan her ilaç için 1 TL ek katılım payı alınması da aynı teklifin içinde yasalaştı.

 

800 TL maaş alandan kesinti, 8 bin TL maaş alana zam yapıldı

 

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yasayı eleştirirken “milletvekili maaşlarını 5 bin 300 TL’den 8 bin TL’ye çıkaran yasanın memur, işçi, emekli, dul ve yetimlerden hastanelerde alınacak katkı paylarını artıran bir teklifin arasına sıkıştırılması bile bu milletvekillerinin milletle alay ettiklerini ortaya koymaktadır” dedi.

 

Koncuk, “ülkenin kurtuluşunu 800 TL maaş alan emekli, işçi, dul ve yetimlerin hastanelerde ödediği katkı payının artırılmasında görenler, kendileri için öngördükleri 8 bin TL emekli maaşını huzur içinde yiyebilecekler mi? diye sordu.

 

Memurlar için bir kanunu 15 ayda çıkartamayanlar, kendileri için 15 dakikada çıkardı

 

İsmail Koncuk, “2,5 milyon memur tam 15 aydır, maaş artışlarının toplu sözleşme ile yapılmasını sağlayacak kanunu bekliyor. Memur maaşları son 3 ayda resmi rakamlara göre 3 puan eridi. Millet yapılan zamlar altında inim inim inlerken, vekiller milletin derdini unutmuş, kendi derdine düşmüş.

 

15 ayda memurlar için bir kanunu çıkartamayanların, kendileri için 15 dakikada kanun çıkartmalarını şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

 

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM SEN “TÜRK DÜNYASI EĞİTİM KURULTAYI” DÜZENLİYOR

Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği(UAESEB) olarak Türk Dünyası’nın geleceğinde uzun soluklu adımların atılmasında eğitimin önemine dikkat çekmek için “Türk Dünyası Eğitim Kurultayı” düzenliyor.

YAZIK BU GENÇLERE! YAZIK BU EMEKLERE!

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulundu.  Geçtiğimiz yıl mülakat sonuçlarında...

TÜRK’ÜN DİRENİŞ SEMBOLÜ 30 AĞUSTOS KUTLU OLSUN!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.

RESEN ATAMA ZULÜM OLMASIN

Milli Eğitim Bakanlığınca 2025 yılı Ağustos ayında yapılan norm fazlası öğretmen atamalarında, henüz yönetmelikte...