Ana SayfaHABERLERMevzuat4/C’LİLERİN SÖZLEŞMELERİNDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ KALKIYOR

4/C’LİLERİN SÖZLEŞMELERİNDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ KALKIYOR

Toplu sözleşme masasında 4-C’lileri sevindirecek bir karar çıktı.

Hatırlanacağı üzere daha önce tüm sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinden, yıllık toplam tutar üzerinden Damga Vergisi kesintisi yapılmakta ve bu tutar, sözleşmeli personel tarafından ödenmekteydi. Sözleşmeli olarak görev yapan personelden alınan Damga Vergisi büyük bir mağduriyet yaratmaktaydı.

Konfederasyonumuzun yıllarca dile getirdiği konu, geçtiğimiz yıl yasalaşan 6111 sayılı Torba Kanunla 4/B kapsamında çalışan sözleşmeli personel için çözülse de, 4/C’li çalışanlarla yapılan hizmet sözleşmelerinden hala Damga Vergisi kesintisi yapılmaya devam edilmekteydi. Türkiye Kamu-Sen’in toplu sözleşme talepleri arasında "H- 657 Sayılı Kanunun 4/C Bendi Kapsamında Çalıştırılan Personel" konulu bölümünde "Sözleşmeler için damga vergisi ödemesi zorunluluğunun kaldırılması, 6111 sayılı torba kanunla diğer sözleşmeli personel için getirilen bu hakkın 4-C’li personel için de geçerli olabilmesi amacıyla düzenleme yapılması." şeklinde ifade edilen talebi, bugün yapılan Toplu Sözleşme görüşmesinde de gündeme geldi.

Aksaklık Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal tarafından da kabul edildi. Müsteşar, yaşanan adaletsizliğin giderilerek, bundan böyle 4-C’li  personelle yapılan hizmet sözleşmelerinden Damga Vergisi kesintisi yapılmayacağına dair düzenleme ile ilgili çalışma yapılacağını belirtti.

Böylece Türkiye Kamu-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinde ilk kazanımı 4/C’li personel adına elde etmiş oldu. Maliye Bakanlığı çalışmalarını tamamladığında 4/C’li personelin imzalayacağı hizmet sözleşmelerinden de Damga Vergisi alınması uygulaması son bulmuş olacak.

Bu arada toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü turunda ise hizmet kolu bazında komisyon çalışmalarının sunumu devam etti. Büro hizmet kolunda yetkili olan Türk Büro-Sen’in sunumunu Genel Başkan Fahrettin Yokuş gerçekleştirdi. Taleplerini ileten diğer hizmet kolları ise şu şekilde oldu: Enerji, Tarım Orman , Eğitim, Sağlık ve İmar

 

Toplantı 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 11.00’da tekrar toplanmak üzere sona erdirildi. 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek toplantıda Kamu İşveren kurulu tarafının mali ve özlük haklarla ilgili taleplerini sunması bekleniyor.

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi