Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikEĞİTİM-İŞ’TEN SENDİKAMIZA TEBRİK ZİYARETİ

EĞİTİM-İŞ’TEN SENDİKAMIZA TEBRİK ZİYARETİ

Eğitim-İş Sendikası, yeni seçilen yönetim kurulumuzu tebrik etmek amacıyla sendikamızı ziyaret etti. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel ADIBELLİ, Genel Sekreter Levent AKÇA, Uluslararası İlişkiler ve Basın Yayın Genel Sekreteri Onur GÜNDÜZ ve Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa KARAÇİZMELİ, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü.

Ziyarette bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, 25 Kasım eyleminin başarıyla sonuçlandığını söyleyerek, iş bırakma eylemine destek veren herkese teşekkür etti. AKP’nin, kamu çalışanlarının grevli toplu sözleşme isteğinin değerlendirmesi gerektiğini ifade eden KONCUK, 25 Kasım’dan sonra siyasi iradenin hala aynı noktada olması durumunda tüm sendikaların biraraya gelip, güçlerini birleştireceğini, 25 Kasım’ı fersah fersah aşan eylemler ortaya koyacağını söyledi. Eyleme katılanlar hakkında açılan soruşturmaların kimseyi korkutmadığını belirten KONCUK, kamu çalışanlarının iç hukukun, uluslararası hukukun kendisine tanıdığı hakları bildiğini vurguladı. Siyasi erk’in gerçekten demokratsa, toplumsal tepkileri görmek ve buna uygun anlayışı ortaya koymak zorunda olduğunu söyleyen KONCUK, şöyle konuştu: “Siyasetçiler anlayışını değiştirmezlerse, memurların çok daha fraklı, marjinal eylemler yapmasına vesile olurlar. Ancak biz bunu istemiyoruz. PKK militanlarına Habur sınır kapısında ya da İmralı’da Bölücübaşına gösterilen hoşgörüyü kamu çalışanları fazlasıyla hak ediyor. Hükümetin kaçacak yeri kalmamıştır. Deniz bitti, kara göründü. Biz bu hakkı alacağız.”

Danıştay’ın katsayı kararıyla ilgili konuşan Genel Başkanı KONCUK, siyasetçilerin eğitim-öğretimin sorunlarına müdahil olmamasını isteyerek, “katsayı konusunda kamplaşma oluşturulmamalı, katsayı sorununun çözümü eğitimcilere bırakılmalıdır. Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim öğrencileri bölümlerine uygun fakültelere gidemez hale geldi. Eğitim sisteminde doğru bir yönlendirme olmaması sebebiyle çocuklar yanlış tercih yapabiliyor. Aynı durum genel liseler içinde geçerlidir. Bu konu siyasi malzeme haline getirilmeden, pedagoji ilmi çerçevesinde değerlendirilmelidir. Danıştay esas kararında çocuklarımızın geleceğine uygun bir karar verilmeli ve katsayı zulmü sona erdirilmelidir.”

Eğitim-İş Başkanı Yüksel ADIBELLİ de; Başbakan’ın 25 Kasım eylemi konusunda kamu çalışanlarını tehdit ettiğini ancak çalışanların buna rağmen iş bıraktığını söyleyerek, “19-20 Ekim tarihinde 34 PKK militanı Türkiye’ye giriş yapıyor. Devletin Valileri, Müsteşarları bunları karşılıyor. Başbakan mı ülkeyi yol geçen hanına çevirdi, kamu çalışanları mı? Kamu çalışanlarının grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı bulunmaktadır. Konfederasyonların, eğitim sendikalarının yeniden biraraya gelmesi ve 25 Kasım’ı aşan eylemler yapması gerekir.”

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi