AYÖP SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, Ankara’da 26 Aralık 2009 tarihinde İl Temsilcileri Toplantısı yaptı. Bu çerçevede Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’ni de ziyaret eden Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü.

Genel Başkan İsmail KONCUK, Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacak olmasını eleştirerek, bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Yanlış öğretmen alım politikası nedeniyle eğitim fakültesi mezunlarının en verimli dönemlerinin heba edildiğini belirten KONCUK, ataması yapılmayan öğretmenlere her zaman destek vereceklerini vurguladı.

Türkiye’de kaynağın olduğunu ancak, bu kaynağı kullanacak iradenin olmadığını ifade eden KONCUK, “çocuklarımızın sömürülmesine izin vermeyiz. Sizler de her zaman daha dinamik, daha güçlü olmaya çalışın, birliğinizi bozmayın” dedi.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili hala bir gelişme olmadığını söyleyen ve bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun birbirinden farklı açıklamalarına değinen KONCUK, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmamasını kara bir tablo olarak nitelendirdi.

 

 

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.