Ana SayfaHABERLERMevzuatTEDAVİ YOLLUKLARI İÇİN DAVA MI AÇALIM?

TEDAVİ YOLLUKLARI İÇİN DAVA MI AÇALIM?

2008 yılından bu tarafa tedavi gideri, geçici görev yollukları birçok yerde hala ödenmemiştir. Bugüne kadar sendikamız tarafından konuyla ilgili defalarca basın açıklaması ve bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. İlgili makamlara konu hakkında yazılar gönderildi.  

Genel Başkan İsmail KONCUK tarafından 24/03/2009 tarihindeyapılan “Tedavi giderleri 17 aydır ödenmiyor” açıklamaya karşılık eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK’in “Biz öğretmenlerimizin maaşını da ücretini de yolluğunu da ödüyoruz” açıklaması gelmişti. Bunun üzerine sendikamız “Bakan Çelik Tartışma Değil İşini Yapmalıdır”  şeklinde cevap vermişti.

2008 yılından bu yana, il dışına sürekli tedavi amaçlı giden bir çok eğitim çalışanı bulunmaktadır. Bunların alacaklarının yüksek rakamlara ulaştığını biliyoruz. Aldıkları maaşla geçimini dahi sağlamakta güçlük çekenlerin, tedavi giderleri de ödenmeyince, içerisinde bulundukları durumlarını artık düşünün. Kamu çalışanının devlete bir borcu olduğunda, bunun peşine düşen yetkililer, haciz işlemi dâhil her yola başvururken; vatandaşın evinde bulunan buzdolabını, halısını, kanepesini götürürken, vereceğine geldiğinde çalışanını neden düşünmez.

Çalışanların morale ihtiyacı var. Huzura ihtiyacı var. Sağlık tedavisini yaptırmakta zorlanan, bu zor şartlar altında görev yapan çalışanlardan nasıl verim beklenebilir. Tedavi yolluklarını alamayan birçok çalışanın hastalığı ciddidir. Bu insanları umutsuzluğa sevk etmeye kimsenin hakkı olmamalıdır.            

Artık yeter diyoruz! Tedavi giderleri sorun olmaktan çıkarılmalıdır. Her yere para bulan devletin, bu parayı ödeyecek gücü vardır. Dileriz, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU,  olaya el koyarak, eğitim çalışanlarının tedavi yolluklarının ödenmeye başlanmasını sağlayacaktır. Ayrıca bundan sonra, gerekli tedbirlerin önceden alınarak bir daha bu türde sorunlar yaşanmasının önüne geçilir.
 
Sabır, sabır dedik. Sabrımız taşmaya başladı. Yetkililer artık bu yükselen sesi duymalı ve çözüm bulmalıdır. Aksi takdirde tedavi yolluklarının faiziyle birlikte ödenmesi için bireysel yargı yoluna başvuracağız. Bugüne kadar istedik ki, paralar ödenir, sorun biter. Yargıya başvurmayı düşünmedik.  Devlet zarara uğramasın istedik. Görünen o ki, bu durum kimsenin umurunda değil. Her kurumda tedavi yollukları ödenirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nda ödenmemesi akla, "MEB, çalışanlarını düşünmüyor mu?" sorusunu akla getiriyor.

Türk Eğitim Sen olarak, tedavi yolluklarının ödenmesi konusunda Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı’na yazı yazdık.

Sendikamız, gönderdiği yazıda, İl Valiliklerinden ve şubelerimizden gelen bilgiler doğrultusunda 2008 ve 2009 yıllarında tedavi yolluklarını alamayan eğitim çalışanlarının sayısını ve alacakları toplam miktarı da bildirerek, ödemelerin en kısa zamanda yapılmasını tekrar talep etti.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi