MEMUR SEN ÜYELERİ DE BAŞ KALDIRDI

Memur Sen yöneticisi İbrahim Çağdaş bakın ne diyor:” Aksi takdirde bizim sendikamız hükümet sendikası, sarı sendika diyerek, her seferinde ayrılmayı isteyen fakat bizim ikili ilişkilerle ve hatır gönül işi ile tuttuğumuz üyelerimizin istifasının önüne geçemeyeceğimizi bildirmek isteriz.”

Bu cümlelerle, Memur Sen üyelerinin, Memur Sen’in sarı sendika olduğuna inandığı, istifa etmek istedikleri ancak, istifaların hatır, gönül ilişkisi ile durdurulabildiği, itiraf edilmektedir.

AÇIKLAMA AYNEN ŞU ŞEKİLDEDİR

Şanlıurfa Büro Memurları Sendikası İş yeri temsilcisi İbrahim Çağdaş, Maliye çalışanları adına bir bildiri yayımladıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı.

‘Toplu iş sözleşmesi kapsamında 2014 yılı için net 123 lira ve 2015 yılı için %3+3 lük gibi komik zammın kabul edilemez olduğunu, görüşmelerden önce hükümetin vermeyi düşündüğü 3+3 ün bile altında olan bir rakamı kabul edip, memurlara hiçbir fayda sağlamayan bir anlaşmaya imza atarak ve hükümetle kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıklarla başkanlığını ve temsil ettiği sendikayı şaibe altında bırakan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU ve Büro Memursen Genel Başkanımız Yusuf YAZGAN’ ı istifaya davet ediyoruz.Rahmetli M.Akif İNAN’ın kurucusu olduğu Memur Sen e bağlı memurlar olarak 750 bin üyenin ve yaklaşık 3 milyon memurun hiçbir hakkı gözetilmeden yapılan toplu sözleşmenin vebali altında kalmayacağımızı belirterek, emeğimizi hiçe sayan Genel Başkanlarımızı hesap vermeye çağırıyoruz.

Aileleriyle birlikte yaklaşık 10-15 milyon kişiyi ilgilendiren ve fiyaskoyla sonuçlanan bir sözleşmeyi imzalayarak memurların umudunu 2016 yılına kadar söndüren bir başkanının bu imzayı ne karşılığında attığını açıklamasını istiyoruz.

Aksi takdirde bizim sendikamız hükümet sendikası, sarı sendika diyerek, her seferinde ayrılmayı isteyen fakat bizim ikili ilişkilerle ve hatır gönül işi ile tuttuğumuz üyelerimizin istifasının önüne geçemeyeceğimizi bildirmek isteriz.

Böyle giderse çok yakın bir zaman zarfında Memur Sen diye bir sendikanın kalmayacağını, Ahmet Gündoğdu ve Yusuf Yazgan bunun vebali altında ezileceğini hatırlatır onurlu bir şekilde görevi bırakmalarını bütün memurlar adına talep ediyoruz.

Kaynak:urfastar.com

 

Son Haberler

5. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ YAPILDI

Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği tarafından “Doğumunun 90. Vefatının 10. Yılında Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu Anısına” düzenlenen 5. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, 4-7 Aralık 2025 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.

ARALIK AYI E-BÜLTENİ YAYINDA

Aralık ayı bültenimizi yayınladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

ÖĞRETMENLE BİRLİKTE KAYBETTİĞİMİZ, GELECEĞİMİZDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bir okuldaki bazı öğrencilerin öğretmene yönelik uyguladığı uygunsuz ve çirkin tavırları sert bir dille eleştirerek konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KAMU ÇALIŞANLARININ EKONOMİK ZARARLARI MUTLAKA KARŞILANMALIDIR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.