GENEL BAŞKAN, KANAL B’DE “TERÖRİSTE DEĞİL, ÖĞRETMEN ADAYINA İŞ VERİN” DEDİ

Atanamayan öğretmenlerin açlık grevi yapmasına değinen KONCUK; askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit eden PKK’lıların dağdan indirilip, onlara iş imkanı sağlamanın gündemde olduğunu hatırlattı ve şöyle konuştu: “bu ülkede 500 bin üniversite mezunu işsiz, 250 bin öğretmen adayı işsiz, milyonlarca gencimiz işsiz. Durum böyleyken, PKK’lılara açılım adı altında iş bulma derdine düşüyorsunuz. Biz bu yaşananlara isyan ediyoruz. PKK’lılara iş bulunacağına, bu ülkenin değerlerine, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğüne saygılı olan çocuklarımıza açılım sağlasın. Kendi insanlarına acı veren bir hükümet anlayışıyla bu ülkeyi geleceğe taşımak mümkün değildir.”
 
Açlık grevi yapan öğretmen adaylarına sendika olarak destek verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini belirten KONCUK; atanamayan öğretmen sayısının 250 bin’i bulduğunu ifade ederek, “ bu atama hızıyla devam edilirse, önümüzdeki 10 yıl içerisinde atanamayan öğretmen sayısı 500 bin’i geçecektir” diye konuştu. Öğretmen adaylarının açlık grevi yapmak zorunda bırakılmasının bu ülkeyi yöneten siyasetçilerin ciddi bir ayıbı olduğunu belirten İsmail KONCUK, Türkiye’de öğretmen ihtiyacına uygun bir istihdam modelinin tartışmaya açılması gerektiğini söyledi.

Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarında, sözleşmeli öğretmen atamasının kadrolu öğretmenden daha fazla sayıda olmasının kanunlara aykırı olduğunu belirten KONCUK, “sözleşmeli öğretmen uygulamasını kaldıracağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, hangi gerekçeyle sözleşmeli öğretmen atayacaktır?” diye sordu.

Açıköğretim fakültesi mezunlarına öğretmen olma şansının doğmasını da eleştiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, bunun açıköğretim fakültesi mezunlarının ağzına bir parmak bal çalmak olduğunu söyleyerek, “hükümet tribünlere oynuyor” dedi. Bu uygulamanın pedagojik olmadığını ve eğitim bilimine aykırı olduğunu vurgulayan KONCUK, “ bu siyasi bir karardır, bu ülkenin gerçekleriyle bağdaşmamaktadır” dedi.

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.