Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikGENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ KASTAMONU’DAYDI

GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ KASTAMONU’DAYDI

            Sendikal faaliyetlerde bulunmak üzere Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN Kastamonu Şubemizi ziyaret etti.

Okul ve kurumları gezen Genel Merkez Yöneticileri eğitim çalışanlarının sorunlarını dinleyerek, sendikamızın yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Şube Yönetim Kurulu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Nihat TARAKÇI’yı da makamında ziyaret eden Genel Merkez Yöneticileri,  yaşanan sorunları iletti,  çözüm noktasında destek istedi.

 

Heyet, Belediye Başkanı Sayın Turhan TOPÇUOĞLU’na da bir nezaket ziyaretinde bulunarak; Kastamonu’ya vermiş oldukları üst düzey hizmetlerden ve eğitim çalışanlarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

İlçe ve işyeri temsilcileri, kadın komisyonu üyeleri, şube yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanlarının da katılımıyla istişare toplantısı da yapıldı. Şube Başkanı Ayhan AVANOĞLU’nun açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa AKKAŞ şunları söyledi: “Türk Eğitim-Sen, nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa, bunun üzerine cesaretle gitme iradesini gösteriyor. Ülkemizde KPSS’de bir hırsızlık yaşandı. Çocuklarımızın geleceği çalındı. Başka ülkelerde olsa hükümetler yıkılır. Hala hırsızlar ortaya çıkarılmadı. KPSS hırsızlığını unutmamızı bekliyorlarsa, daha çok beklerler. Bu rezaleti unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Sorumlular er ya da geç cezasını çekecektir. Öte yandan 1-5 Kasım tarihlerinde yapılan 18. Milli Eğitim Şurasında bütün eğitim çalışanlarının sözleşmeli yapılmasına dayanak oluşturmak için karar aldılar. Türk Eğitim-Sen ordaydı. Sendikamız tavrını çok sert ortaya koydu ve bu madde şura kararları arasından çıkartıldı” dedi. AKKAŞ ayrıca; Türkiye Kamu-Sen’in 16 Nisan’da Ankara’da 4-B, 4-C gibi kuralsız ve güvencesiz istihdam modelini, taşeronlaşmayı ve eğitim çalışanlarının özlük haklarına yapılan saldırıları protesto etmek için yapacağı eylem hakkında bilgi vererek, eğitim çalışanlarından destek istedi.

 

Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN da bir konuşma yaparak sendikamız tarafından üyelerimize özel sunulan hizmetler ile yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yetkili olmanın önemine dikkat çeken KOCAKAPLAN, “Türk Eğitim-Sen’in yetkiyi kazanması demek, sendikacılığın kazanması demektir, eğitim çalışanlarının kazanması demektir, ilkeli olmanın, değerlerine sahip çıkmanın kazanması demektir” dedi.

 

Toplantı, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin sorulan soruları cevaplandırması ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi