Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikGENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ IĞDIR VE AĞRI ŞUBELERİNİ ZİYARET ETTİ

GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ IĞDIR VE AĞRI ŞUBELERİNİ ZİYARET ETTİ

            Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN şube ziyaretleri programı kapsamında 2 Nisan tarihinde Iğdır Şubesi’ni ziyaret etti.  Ziyarette; Iğdır Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın şube başkanları, ilçe temsilcileri, işyeri temsilcileri ve kadın komisyonu üyelerinin katıldığı istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa AKKAŞ, “ Iğdır Şubesi yeni kurulan ve 9 Nisan tarihinde 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirilecek olan bir şubemizdir. 1. Olağan Genel Kurulun şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kısa zamanda çok güzel işlere imza attınız, üye sayımızı arttırdınız. Üye sayımızı daha da artıracağınıza inancımız tamdır. Bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” dedi. Konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ithal öğretmen projesini sert bir dille eleştiren AKKAŞ; bu projenin Türk milletine, Türk öğretmenlerine, atama bekleyen 350 bin öğretmen adayına hakaret olduğunu vurguladı. Projeyi ‘deli saçması’ olarak değerlendiren AKKAŞ, herkesin buna tepki göstermesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda yetki süreci ve önemine dikkat çekildi, Türk Eğitim-Sen’in hizmetleri ile çalışmaları hakkında geniş açıklamalar yapıldı. Toplantının ardından Iğdır’da Ermeniler tarafından katledilerek şehit edilen Türklerin anısına inşa edilen ve hizmete açılan “Ermeniler Tarafından Katledilen Türk Şehitler Anıtı” ziyaret edildi, katliamın belgelerinin sergilendiği müze gezildi.

 

Merkez Yönetim Kurulu daha sonra Ağrı Şubemizi ziyaret ederek, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve işyeri temsilcilerinin katılımı ile istişare toplantısı yaptı.

 

Genel Sekreter Musa AKKAŞ ise yaptığı konuşmada, kuralsız ve güvencesiz istihdam modeli olan sözleşmeli kölelik sistemini eleştirerek, iktidarın bunu genel uygulama haline getirmek için fırsat kolladığını vurguladı. AKKAŞ, kamu çalışanların Cumhuriyet dönemindeki en büyük kazanımı olan iş güvencesine sahip çıkmasını istedi, iş güvencesine sahip çıkmanın da Türk Eğitim – Sen ailesine katılmakla mümkün olduğunu söyledi.

 

Şube Başkanı M. Zeki KILIÇ yaptığı konuşmada, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinin kendilerine güç verdiğini belirterek, nitelik olarak büyük olanların nicelik olarak da büyük olması gerektiğine vurgu yaptı. Toplantında Türk Eğitim-Sen’in kazanımları ve yetki sürecinde yapılması gerekenler de ele alındı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi