Ana SayfaHABERLERMevzuatATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GELİŞİNİN 93.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ

ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 93.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ

     Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 93. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

     Güzel yurdumuzun düşmanlar tarafından işgal edilmesinin ardından alevlenen özgürlük ve bağımsızlık ateşi, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla birlikte, organize ve fiili bir mücadeleye dönüştü.

     27 Aralık 1919 günü, 20 bin nüfuslu Ankara’nın 40 bin kişiyle Atatürk’ü karşılamak üzere Dikmen sırtlarına koşması milletimizin, bağımsızlığı uğruna olmazı olur kılma iradesini de ortaya koymaktaydı.

     Bu bakımdan Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Anadolu insanının bağımsızlık talebinin ve işgale direnme azminin vücut bulmuş hali olarak algılanmalıdır. O günden sonra Ankara, Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin kalbi, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi, kültürel ve sosyal merkezi haline geldi.

     27 Aralık 1919’da Türk milletinin Ankara’da haykırdığı “Ya istiklâl ya ölüm!” parolası, Türkiye coğrafyasının bütün olumsuzluklara ve yokluklara rağmen Türk milleti tarafından bir kez daha fethedilmesini sağladı.

     Bugün ise ülkemizin bölünmesi için var gücüyle çalışan iç ve dış mihrakların en büyük arzusu, 27 Aralık 1919 günü ortaya konulan bu milli iradeyi yok etmek olarak belirmektedir. Bu nedenle Ankara, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sembolü, ülke bütünlüğümüze kastedenlerin hedefi konumundadır.

     Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşması ve bütünlüğümüze kastedenlere karşı konması için bizlere düşen, 27 Aralık 1919 günü milli mücadele için kıyama duran bu coğrafyadan fışkıran ruha sahip çıkmak olacaktır.

     Özgürlüğün, milli mücadelenin, demokrasinin ve Cumhuriyetin sembolü olan Ankara’nın yansıttığı bu ışığın; toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel olarak da tüm dünyayı aydınlatması dileklerimle, Allah bizleri bir daha bu coğrafyayı yeniden fethetmek zorunda bırakmasın diyor,  Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 93. yıldönümünü kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını sonsuz rahmet ve minnetle anıyor, başta Ankaralılar olmak üzere bütün milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi