“SİZDEN ÖNCEKİLERİN BAŞINA GELENLER SİZİN BAŞINIZA GELMEDEN” AKLINIZI BAŞINIZA ALINIZ

  Toplu Görüşmeler 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 28. maddesince Devlet Memurlarına tanınan en önemli haklardan biridir.

    Toplu Görüşmeler:
   Her yıl 15-30 Ağustos tarihlerinde hükümetle yetkili sendikalar arasında, kamu çalışanlarının maddi ve sosyal problemlerinin çözümü, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yapılır.

   2006 yılı toplu görüşmelerinde de eğitim çalışanları büyük bir teveccüh ile ezici bir çoğunlukla bu yetkiyi 4 sene sonra Türk Eğitim-Sen’e vermiştir.

    Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak bizler bu bilinç ve sorumlulukla 3 aylık hummalı bir çalışma ile eğitim çalışanlarının her düzeyde problemlerini tespit ettik. Profesyonel uzmanlardan oluşan bir ekiple toplu görüşmelerde eğitim çalışanlarının problemlerini dile getirmek ve onların çözümlenmesi için 15 Ağustos 2006’da pazarlık masasına oturduk.

    Toplu görüşme masasına giderken biz eğitim çalışanlarına söz verdik. Dedik ki: sizi mahcup edecek, sizi yoksulluktan kurtarmayacak, eğitim çalışanlarının aleyhine bozulan gelir dağılımının düzelmesine vesile olmayacak, üniversite çalışanlarının problemlerini çözmeyecek, Yurt-Kur çalışanlarının dertlerine dermen olmayacak, kamu çalışanları arasındaki maaş adaletsizliğini gidermeyecek hiçbir şeyin altına imza atmayacağız.

    Kamu çalışanının, eğitim çalışanının gücünü bilmeyen, yaklaşık bir milyona yakın eğitim çalışanını yok sayanlara bunların gücünü, eğitimin ülkenin geleceğini belirlemedeki önemini, eğitim çalışanlarının durumlarını anlatmak için oradaydık.

   Onbir hizmet kolunda hizmet kolu çalışanlarının problemleri dosyalar halinde Kamu İşveren Kurulu Başkanı M. Ali ŞAHİN’e sunuldu. M. Ali SAHİN onbir iş kolunda yaklaşık 370 problemin kendisine iletildiğini, bunların bakanlıklara tek tek yazıldığını, bu 370 problemden 207’sinin Türk Eğitim-Sen tarafından iletilen eğitim çalışanlarının problemi olduğunu ifade ederek; Genel Başkanımıza "Şuayip bey problemler bu kadar çok muydu"  dediğinde Genel Başkanımız "Sayın Bakanım biz yaklaşık bir milyon kişi  adına buradayız." diyerek eğitim çalışanlarının durumunun vahametini anlattı. Denge tazminatı alamayan şeflerin, şube müdürlerinin ve diğer çalışanların, üniversitedeki idari personelin ve öğretim görevlilerinin mağduriyetlerini dile getirdi, sene başında öğretmenlere ödenen "Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği"nin bir maaş tutarında olmasını, başta hizmetliler olmak üzere bütün eğitim çalışanlarına verilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim çalışanlarının diğer problemlerini dile getirdi.

    Dile getirdiğimiz problemlerin bir çoğunda Devlet Bakanı ve Kamu İşveren Kurulundaki bürokratları karşımızda bulduk.

   Geçen yıl da kaynağımız kıt dediği halde toplu görüşmelerde kamu çalışanlarına verdiklerinden sonra, kanunları çiğneyerek hakları olmadığı halde imamlara, polislere ve adli personele ek zam vererek, bir gecede kurumlar vergisini 10 puan düşürerek zenginleri daha zengin eden iktidar yetkilileri, Kanunların arasında sıkıştırdıkları ara maddelerde kendilerine 700 YTL zam yapan bürokratlar karşımıza hep kaynak yokluğuyla çıktılar.

   Hükümetlerin görevi ağlamak, dert yanmak, ülkede yaşayanları, bir kesimi diğer kesime şikayet ederek vatandaşı birbirine düşürmek değil, problemlere çare bularak vatandaşı huzura kavuşturmak ve mutlu etmektir.

   Diliyoruz ve bekliyoruz: hükümet aklını başına alır gelir dağılımındaki adaletsizliği, kendilerine sunduğumuz kitapçıktaki eğitim çalışanlarının halini görür,  bu duruma çare bulur lehimize çıkacağını düşündüğümüz Uzlaştırma Kurulu kararını uygular. 
 
   Yoksa biz buradan uyarıyoruz ve siyasi iktidara sesleniyoruz: "sizden önceki memura, eğitim çalışanına gerekli değeri vermeyen iktidarların başına gelenler sizin başınıza gelmeden" aklınızı başınıza alın.

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.