PROJE OKULLARINDA AYNI TAS AYNI HAMAM..!

Genel Başkanımız Talip Geylan, akademik başarısı en yüksek olan ve ülkemizin geleceğini inşa edecek çocuklarımızın okudu proje okullarına yönetici ve öğretmen atamasında hiç bir ölçüt aranmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sorumluluk makamında olanların, yıllardır bu problemin çözümüne yönelik tedbir almıyor olmalarını da anlamak mümkün olmadığını kaydeden Geylan, “En gözde okullarımız, hiç bir kişi ve grubun doymaz iştahının mezesi olamaz.” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları kaydetti: 

Milli Eğitim Bakanlığı proje okullarına öğretmen atama ve yönetici görevlendirme kılavuzunu yayınladı.

Fakat maalesef yine düzen değişmedi!

Yıllardır söylüyoruz; proje okulları “keyfime göre yönetici ve öğretmen atarım” projesinden öteye gidememiştir.

Bu güzide okullarımız, birileri tarafından babasının çiftliği gibi görülmekte ve heder edilmektedir. Ve maalesef yayınlanan son kılavuzla da keyfiyet doludizgin devam edecek.

Akademik başarısı en yüksek olan ve ülkemizin geleceğini inşa edecek çocuklarımızın okuduğu bu okullarımıza yönetici ve öğretmen atamasında hiç bir ölçüt aranmaması kabul edilemez!

Sorumluluk makamında olanların, yıllardır bu problemin çözümüne yönelik tedbir almıyor olmalarını anlamak mümkün değil.

Bu bir vebaldir! Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e sesleniyorum:

Bakanlık, bu vebali daha fazla taşıyamaz. Bu okullarımızı dışarıdan yapıların tahakkümünden kurtarın. Atama ve görevlendirmeler, liyakat esasıyla objektif kriterler ve sınav başarısı temel alınarak gerçekleştirilsin.

En gözde okullarımız, hiç bir kişi ve grubun doymaz iştahının mezesi olamaz!

Yazıktır, günahtır..!”

Son Haberler

“ECDADIN İZİNDE, 1 MAYIS’TA ÇANAKKALE’DE”

Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü “ECDADIN İZİNDE, TÜRKİYE KAMU-SEN 1 MAYIS’TA...

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN ANLAMLI YARIŞMA:NECMETTİN HACIEMİNOĞLU’NUN VEFATININ 30. YILI ANISINA “MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİ MAKALE YARIŞMASI” DÜZENLİYORUZ.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, eğitim camiasını yakından ilgilendiren önemli bir organizasyona daha imza atıyor. Türk...

KAMUDA ALIMLAR SADECE KADROLU OLARAK YAPILMALIDIR.

Genel Başkan Yardımcılarımız Orhan Kütük ve Hüsami Erten, 27-29 Nisan 2026 tarihleri arasında  Muş...

KÖKLERDEN GELECEĞE: TÜRK DÜNYASININ ORTAK AKLI VE ORTAK VİZYONU ŞEYH EDEBALİ ANISINA ANTALYA’DA BULUŞUYOR..!

6. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ne Davet Ediyoruz..! Türk Eğitim-Sen ve...