“FİKRİMDEKİ TÜRK ASRI VE TÜRK BİRLİĞİ” MAKALE YARIŞMASI SONUÇLANDI

Türk milliyetçiliğinin ve Türk birliğinin fikir babalarından birisi olarak büyük hizmetleri olan Ziya Gökalp’in vefatının 100. yılı nedeniyle Türk Eğitim Sen olarak düzenlediğimiz “Fikrimdeki Türk Asrı Ve Türk Birliği” makale yarışması sonuçlandı.

“Türk Asrı” ve “Türk Birliği”nin nasıl gerçekleşeceği, bunun için hayatın her alanında yapılması gerekenler, Türkiye Yüzyılı için geleceğe nasıl hazırlanmalıyız ve özellikle eğitim öğretim kapsamında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukları nasıl yetiştireceğimiz konusunda fikri çıkarımların kaleme alındığı yarışmaya katılan eserler jürimiz tarafından titizlikle değerlendirildi.

Buna göre;

Türk Eğitim Sen Yalova Şubesi’nden Alper Kasımoğlu’nun “Türk Asrının Şafağında: Eğitim ve Dil Birliğiyle Ortak Geleceğe Güçlü Adımlar” adlı makalesi birinci,

Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şubesi’nden Türkan Aytekin’in “Ezelden Ebede Yolculuk” adlı makalesi ikinci,

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi’nden Muammer Gündüz’ün “Türklük Bilinciyle Türk Birliği: Yeniden Doğuşun Zamanı” adlı makalesi üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren tüm eser sahiplerini tebrik ediyoruz. Yarışmacılara plâketleri ve ödülleri ödül töreni ile takdim edilecektir. Tören yeri ve tarihi daha sonra duyurulacaktır.

Son Haberler

ANAYASAMIZDAKİ ORTAK KIYMETLERİMİZE HİÇ KİMSE EL UZATAMAZ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 10.10.2024 tarihinde Isparta Şubesi’nin teşkilat yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Isparta şube yönetim kurulu üyeleri, şube kadın komisyonları, ilçe, üniversite ve merkez işyeri temsilcileri ile üyelerimiz katıldı.

GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ, SERVİS HİZMETİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin kaldırılması ve bu kararın Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile iptal edilmesini değerlendirerek, "Girişimlerimiz sonuç verdi, haklı gerekçelerimiz karşılık buldu" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI PAPATYA FALINA MI DÖNDÜ?

Genel Başkan Yardımcılarımız Selahattin Dolgun, Orhan Kütük ve Erhan Bayram, 09-10.10.2024 tarihlerinde İstanbul’da okul/kurum ziyaretleri yaptı, istişare toplantıları gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcılarımız ayrıca Kocaeli 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Şenol Pekgöz’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

MEMURUN EKONOMİSİ SÜREKLİ KÜÇÜLÜYOR!

Konfederasyonumuzun Zonguldak Bölge İstişare Toplantısı büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.