Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram Bolu Valisi Kılıç ve BAİBÜ Rektörü Alişarlı’yı Ziyaret Etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, 26 Aralık 2022 tarihinde Bolu’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyarette Bayram’a Bolu Şube Başkanı Mehmet Tuncay ve şube yönetim kurulu da eşlik etti.

Bolu ziyaretleri kapsamında ilk olarak Bayram ve beraberindeki heyet, Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç’ı makamında ziyaret etti.  Ziyarette,  eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Bayram, Bolu’da eğitim çalışanlarının sorunları ve beklentilerini Valiye iletti.

Bayram ve beraberindeki heyet; Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Alişarlı’yı da ziyaret ederek, akademik ve idari personelimizin talepleri, sorunları ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Bayram: Ehliyet ve liyakat sağlandığında akademisyenler ve idari personel kendilerini daha huzurlu ve güvende hissedeceklerdir.

Ziyarette bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, üniversite yönetimlerinin liyakat ve ehliyet ilkelerine bağlı kalması gerektiğine vurgu yaptı. Akademik ve idari personelin kendilerini huzurlu ve güvende hissedeceği bir çalışma ortamının sağlandığı takdirde, bu durumun üniversitelerin akademik başarısına da yansıyacağını bildirdi.

Bayram: Üniversitelerde kadro problemi kökten çözülmelidir.

Tüm yükseköğretim kurumlarında akademik unvanları hak eden, yayınlarını eksiksiz olarak tamamlayan tüm akademisyen ve akademisyen adaylarının hiçbir şarta bağlı kalmaksızın objektif kriterlere göre değerlendirilerek kadro problemlerinin köklü olarak çözülmesi gerektiğini ifade eden Bayram, bunun Türk bilim hayatının başarısı için çok etkili bir faktör olacağını söyledi.

13/b-4 maddesinde düzenleme yapılmalıdır.

 Üniversitelerin 13/b-4 maddesi gereği geçici görevlendirmelerin artık çalışanlar üzerinde bir baskı aracı olarak görülmemesini isteyen Bayram, bu madde üzerinde bir düzenleme yapılmasının elzem olduğunu söyledi.

Üniversite idari personelin muvafakat zorunluluğuna gerek kalmadan tayin hakkı verilmelidir.

Üniversite idari personelinin nakil probleminin yıllardır kanayan bir yara olduğunu ifade eden Bayram, muvafakat zorunluluğuna gerek kalmadan idari personelin tayin hakkının olması gerektiğine dikkat çekerek bu konuların çözümü hakkında paydaşları ile görüştüğünü de belirten Bayram mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.  



Son Haberler

“ECDADIN İZİNDE, 1 MAYIS’TA ÇANAKKALE’DE”

Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü “ECDADIN İZİNDE, TÜRKİYE KAMU-SEN 1 MAYIS’TA...

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN ANLAMLI YARIŞMA:NECMETTİN HACIEMİNOĞLU’NUN VEFATININ 30. YILI ANISINA “MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİ MAKALE YARIŞMASI” DÜZENLİYORUZ.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, eğitim camiasını yakından ilgilendiren önemli bir organizasyona daha imza atıyor. Türk...

KAMUDA ALIMLAR SADECE KADROLU OLARAK YAPILMALIDIR.

Genel Başkan Yardımcılarımız Orhan Kütük ve Hüsami Erten, 27-29 Nisan 2026 tarihleri arasında  Muş...

KÖKLERDEN GELECEĞE: TÜRK DÜNYASININ ORTAK AKLI VE ORTAK VİZYONU ŞEYH EDEBALİ ANISINA ANTALYA’DA BULUŞUYOR..!

6. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ne Davet Ediyoruz..! Türk Eğitim-Sen ve...