Öğretmenlik Meslek Kanununda Eksikler Hızlıca Tamamlanmalıdır.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Sayın Erkan Akçay’ı ziyaret ederek, gündemle ilgili görüş ve taleplerini iletti.

Başta öğretmenlerimizin tecrübe ve hizmetlerinin dikkate alınarak, kariyer planlamasındaki arazların giderilmesi olmak üzere, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eksiklerinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını isteyen Geylan, “TBMM’nin bir an önce yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesini istiyoruz” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Sayın Erkan Akçay’ı ziyaret ederek, gündemle ilgili görüş ve taleplerimizi ilettim.

  • Başta öğretmenlerimizin tecrübe ve hizmetlerinin dikkate alınarak, kariyer planlamasındaki arazların giderilmesi olmak üzere, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eksikleri hızlıca tamamlanmalı.
  • 2011’de olduğu gibi tüm sözleşmeli meslektaşlarımız koşulsuz kadroya geçirilmeli.
  • Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirleri içeren ve caydırıcı müeyyideler getiren kanun ivedilikle çıkarılmalı.

Meslektaşlarımızın talep ve beklentilerine karşı olumlu yaklaşımı ve ilgisinden ötürü Sayın Akçay’a teşekkür ediyor, TBMM’nin bir an önce yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesini istiyoruz.”


Son Haberler

NORM FAZLASI ATAMADA YENİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI

Sendikamız üyelerinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen atanmasına ilişkin, Mersin 2. İdare Mahkemesi 2025/1671E....

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...