Ana SayfaHABERLER“DÜNYA DİLİ TÜRKÇE” KOMPOZİSYON YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ.

“DÜNYA DİLİ TÜRKÇE” KOMPOZİSYON YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ.

2021 Yılının Yunus Emre’nin vefatının 700. Yılı olması ve bu yılın “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesine istinaden, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Dünya Dili Türkçe” Kompozisyon Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Üç kategoride değerlendirmeye alınan yarışmada, seçici kurulumuz uzun çalışmaların ardından büyük bir titizlikle değerlendirme yapmış, ardından sonuçlar Türk Eğitim-Sen internet sitesi ve yarışmanın web sitesi üzerinden açıklanmıştı.

Bu kapsamda; Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi’nde “Türkçe Bizim Sevdamız” adlı eseri ile katılan Bursa Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Uzun birinci, “Kültürün Mayası Dil” adlı eseri ile Kırıkkale Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Külte ikinci olmuş; “Her Dem Yine Yeniden; Arı Duru Türkçe” adlı eseri ile Antalya Halil Akyüz Anadolu Lisesi öğrencisi İsmet Halim Selen üçüncülüğe layık görülmüştü.

Yükseköğretim Öğrencileri Kategorisinde; “Acun Dilsiz mi Kaldın” eseri ile Afyon Kocatepe  Üniversitesi/Fen Edebiyat Fakültesi/Tarih Bölümü öğrencisi Abdulkadir Demircan birinci, “Bir Şiir Dili Olarak Türkçe” eseri ile Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi/Sosyoloji Bölümü öğrencisi Sinem Uzun ikinci, “Dünya Dili Türkçem” isimli eseri ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi/ Türkçe Bölümü öğrencisi Emine Aktaş üçüncü olmuştu.

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri kategorisinde ise birinciliğe; “Türkçem Benim Anlam Yurdum” isimli eseri ile Türk Eğitim-Sen Trabzon 1 No’lu Şube Üyesi Ali Kemal Mutlu, ikinciliğe, “Almadan Elmaya” adlı eseri ile Türk Büro-Sen Ankara 2 No’lu Şube Üyesi Dilaver Korkmaz layık görülürken, üçüncü eser “Bizden Olan Yunus’un Bizim Olan Dili Türkçe” ile eseri Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Üyesi Türkan Aytekin olmuştu.

Yarışmanın ödül töreni, 13-16 Ocak 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Eğitim ve İstişare Toplantısı’nda sahiplerini buldu. Ödüller, sahiplerine Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcılarımız tarafından takdim edildi.  

Türk Eğitim-Sen olarak, yarışmanın amacına ulaşmasına katkı sağlayan Türk Eğitim-Sen teşkilatlarına, eserleri titizlikle inceleyip yarışmayı sonuçlandıran seçisi kurul üyelerine ve eser gönderen tüm katılımcılara teşekkür ediyor, dereceye giren sendikalarımızın üyeleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Türk Eğitim-Sen olarak Türk Diline, Türk Milletine ve kültürümüze hizmet yolunda benzer yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi