Ana SayfaHABERLERGüncel11 SORUDA EĞİTİM SEN VE KESK DEMİŞTİK...

11 SORUDA EĞİTİM SEN VE KESK DEMİŞTİK…

Demokratik bir platformdayız, her türlü eleştiriye de açığız. Ancak, gönül isterdi ki; 11 soru yönelttiğimiz Eğitim Sen ve KESK bu sorulara cevap vererek bir açıklama ortaya koyabilselerdi. Biz Eğitim Sen ve KESK’e saldırmadık,12 askerimizin şehit edilmesi ile ilgili olarak açıklamalarına yönelik 11 soru sorduk, bu soruların cevabını da vermedik. İstedik ki; Eğitim Sen, KESK ve kamu oyu, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda bu 11 sorunun cevabını bulsun, belki bizim bulamadığımız cevapları onlar bulur, demiştik. Neleri sormuştuk, bir hatırlayalım:

1-SİZCE, BU AÇIKLAMALARDA PKK’YA TEK BİR KEZ TERÖR ÖRGÜTÜ DENİLİYOR MU?
2-SİZCE, BU AÇIKLAMALARDA ŞEHİTLERİMİZE TEK BİR KEZ “ŞEHİT” DENİLİYOR MU?
3-SİZCE, SİLAHLARIN SUSMASINDAN NE KASTEDİLİYOR? ASKERLERİMİZİN DE SİLAH BIRAKMASI MI? TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İLE PKK AYNI KEFEYE KONULMUYOR MU?
4-ACISINI YÜREKLERİNDE HİSSETTİKLERİ SADECE ASKERLERİMİZ Mİ? YOKSA, ASKERLERİMİZİ ŞEHİT EDERKEN ÖLEN KATİLLER DE DAHİL Mİ?
5-YAKIN ZAMANDAKİ BİR AÇIKLAMALARINDA BEBEK KATİLİ APO’NUN ZEHİRLENME İDDİALARININ ARAŞTIRILMASINI İSTEMİŞLERDİ. SÜRDÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİKLERİ DUYARLILIK VE ÇABADAN KASITLARI BUNUN GİBİ KONULAR MI DIR?
6-AŞAĞIDAKİ YAZIDA, YAŞAMINI YİTİRENLERİN AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLENİYOR, ACILARININ YÜREKLERİNDE HİSSEDİLDİĞİ BELİRTİLİYOR, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİKLERİ KİMDİR, ACISINI YÜREKLERİNDE HİSSETTİKLERİ KİMDİR? ŞEHİTLERİMİZ Mİ YOKSA ÇATIŞMADA ÖLEN 34 TERÖRİST Mİ?
7- BAŞKA BİR ÜLKENİN ORDUSUNUN ASKERİNDEN BAHSEDER GİBİ “12 ASKERİN DAHA HAYATINI KAYBETMESİ” YERİNE, “12 ASKERİMİZİ VEYA 12 MEHMETÇİĞİN” İFADESİNİ KULLANMAK BU KADAR MI ZOR GELİYOR?
8-“DEMOKRATİK ÇÖZÜM, BARIŞÇIL ÇÖZÜM” NE DEMEKTİR? TÜRK ASKERİNE MAYINLI TUZAKLAR HAZIRLAYAN, GECE BASKINLARIYLA EVLATLARIMIZI KATLEDENLERİ, HANGİ DEMOKRATİK VE BARIŞÇIL ÇÖZÜMLE YOLA GETİRECEĞİZ?
9- BU AÇIKLAMALAR, SİZDE DE, ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN AÇIKLAMALARI HİSSİNİ YARATMIYOR MU?
10- BU AÇIKLAMALARIN HER HANGİ BİR CÜMLESİNDE, ASKERLERİMİZE, HALKIMIZA KALLEŞÇE SALDIRAN, MAYINLI TUZAKLAR KURARAK, TÜRK – KÜRT AYIRMADAN KATLEDEN PKK’YA YÖNELİK, TEK BİR KINAMA BULUNMAKTA MIDIR?

11-KARDEŞLİK, BARIŞ GİBİ KELİMELER HEPİMİZİN ÖZLEMİDİR, AKLI BAŞINDA HİÇ KİMSE SAVAŞTAN YANA DEĞİLDİR. ANCAK, BU KELİMELER ARKASINA SINIĞINILARAK, YAPILMAYA ÇALIŞILAN, HIRSIZI KORUMA NİYETİNİ SİZ DE SEZİYOR MUSUNUZ?
Türk Eğitim Sen olarak soruyoruz, bu sorulardan niye rahatsız oldunuz? PKK terör örgütüdür demek o kadar mı zor geliyor? Çıkın “PKK terör örgütüdür, PKK Türk’ünde, Kürt’ünde düşmanıdır.” Deyin, biz de sizi övelim. Bölücüleri, ülkeyi kana bulayanları, hedef gözetmeksizin Türkü de, Kürdü de gözünü kırpmadan öldürenleri, Ankara’nın, İstanbul’un, İzmir’in göbeğinde bomba patlatanları, hangi sebeple diğer insanlarımızla bir tutacağız? Bebek katillerini insan hakları adına nasıl savunabiliriz? Beyler, taraf olacaksınız, ya bölücüden taraf yada masum insanlarımızdan ve tek hedefleri bu ülkeyi ve masum halkımızı, vatanımızı, bu gözü dönmüş canilerden korumak olan Mehmetçiklerimizden taraf olacaksınız.
Açıklamanızda: “Eğitim Sen olarak tüm eğitim ve bilim emekçilerine sesleniyoruz: Türkiye’de eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarının çözülmesinin tek yolu, bizleri siyasal farklılıklar, etnik kimlik ve dini inançlar üzerinden bölmek, birbirimize karşı kışkırtarak “bölücülük” yapmak isteyen tüm odaklara karşı kenetlenerek, işyerlerimizden başlayarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde tek yürek olmaktır. Gün faşizme ve faşist provokasyonlara karşı birlik olmak günüdür.” Diyorsunuz.
Biz de soruyoruz, kim bölücülük yapıyor, kim sizin siyasal görüşlerinize karışıyor, kim işyerlerindeki beraberliğimizi bozmaya çalışıyor? Kürt veya başka kökenli kim olursa olsun bu ülkeyi seven, PKK’nın katliamlarını alkışlamayan, milli birlik ve beraberliğimizi savunan  herkes bizim baştacımızdır, kardeşimizdir. Siyasal görüşü ne olursa olsun. Bu yaşananlar, solculuk ve sağcılık gibi kavramlarla açıklanacak olaylar değildir. Görün artık, bu ülkede yaşananlar solcunun da sağcının da, bilmem necinin de kendi vatanında güven içerisinde yaşamasını imkansız hale getirmektedir, sokağa çıkan, askere giden çocuğumuzun eve sağ dönüp dönmeyeceğinden emin olamıyoruz. Bu ülke insanı “Hangi köşede bomba patlayacağından” duyduğu endişe ile yaşar olmuştur.İnsanlarımızı bu hale getirienlere bir cevabınız yok mu, beyler! Bu ülkeyi kan gölüne çevirenlere bir cevabınız yok mu? Kongrelerinizde İstiklal Marşı okumadınız, Atatürk Posteri asmadınız, “F Tipine hayır!” kampanyalarından başka hangi sendikacılığı ortaya koydunuz? Genel Sekreteriniz ROJ TV’de boy gösterirken, bunu ne anlama gelebileceğini göremeyecek kadar kördünüz. Ülkenin en fazla üyeye sahip sendikası iken, her geçen gün küçülüyorsunuz. Oturun bir öz eleştiri yapın, "ne hata yaptık?" diye kendinize sorun, yıllardır üyeniz olan insanlar bir bir sizden istifa ediyor, artık sizi taşımaktan onlar da yoruldu.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin DİNÇER;"…ilk öğretim çağındaki çocukların dahi sokak gösterilerine katılmalarını teşvik etmeyi kabul edilemez buluyoruz." diye açıklama yapmış, doğrudur, ilköğretim çağındaki çocuklarımız okullarında olmalıdır. Milli konularda onlar da bilinçli olmalı, bu ülkeye düşman unsurları onlar da bilmeli, bu ayrı bir olay. Ancak, sayın DİNÇER’in sokak aralarında PKK’nın kullandığı, polisi taşlattığı çoğu zaman şiddetin tam ortasında kalan çocuklarımızın kullanılmamasına yönelik tek bir açıklaması var mı? Onlar da bizim çocuklarımız, onları PKK’nın kullanmasına müsade etmemek adına hangi tepkiyi ortaya koymuşlardır? Böyle bir gösteride, Diyarbakır’da kaybettiğimiz çocuğumuz için; bunları polisin önüne sürenlere yönelik bir tepki koyuldu mu, yoksa sadece polisi suçlamakla mı yetindiniz? Biz hatırlamıyoruz, hatırlayan varsa beri gelsin. Çifte standart bir anlayışla olaylara yaklaşamazsınız, bu tavrınızı kimseye yutturamazsınız.

Akan kandan beslenmek ne demektir, akan mehmetçiğin kanıdır, bu ülkenin masum insanlarının kanıdır. Bu kanı akıtan da PKK’dır.İşte akan kandan beslenenler, bir kere dahi, bu vampirleri suçlu masasına oturtmayanlardır. Sözde İnsan hakları adına bu canilere cesaret verenler, onlara fikri ve insani lojistik destek verenlerdir.

Bu anlayışla devam ettiğiniz sürece, sizi eleştireceğiz. Bizim rakibizimiz olduğunuz için filan değil, bizm rakibizimiz olmanız bu stratejinizle asla mümkün değildir. Çizgiye gelmeniz, bu ülkenin sendikası olabilmeniz için bunu yapmaya devam edeceğiz.
TÜRK EĞİTİM SEN OLARAK DİYORUZ Kİ; TÜRK KÜRT KARDEŞTİR, AYRIM YAPAN KALLEŞTİR. PKK, TÜRK’ÜN DE, KÜRT’ÜN DE DÜŞMANIDIR.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi