Ana SayfaHABERLERGüncelKEY ADALETSİZLİĞİNİ MAHKEMEYE TAŞIDIK

KEY ADALETSİZLİĞİNİ MAHKEMEYE TAŞIDIK

İdare Mahkemesi önünde basına açıklamada bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Fahrettin Yokuş “Hakkımızı gasp eden, 8,5 milyon insanın alın terine el koyan  iktidar anlayışının yanlış uygulamasını hukuk yoluyla durdurmak ve haklarımızı geri almak için buradayız.” dedi.

İdare mahkemesine açılan davada ve basına yapılan açıklamada Türk Eğitim Sen Genel Başkanı, Türkiye Kamu Sen Genel Sekreteri İsmail KONCUK ile Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları da hazır bulunarak destek verdiler.

Türkiye Kamu-Sen olarak toplu görüşme masasına ilk oturdukları günden itibaren hükümet ile sendikaların ortak hareketle KEY’lerin ödenmesine başlanmasını talep ettiklerini belirten Yokuş, hükümetin bu teklifi sürekli reddettiğini ve ”hükümetin KEY hesaplarını sendikalardan kaçırdığını” belirtti.

Fahrettin Yokuş, Hükümetin tasarrufu teşvik fonunda sosyal taraflarla görüş alışverişinde bulunarak uzlaşmaya yanaşmasına rağmen konut Edindirme Yardımı ödemelerinde buna yanaşmadığını belirtti. Yokuş, bunun nedenini  ise hükümetin yaptığı hesabın tutarsız olmasından kaynaklandığını belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Fahrettin Yokuş, toplanan paraların enflasyon oranında artırılması halinde 9 yıl sistemde kalan bir çalışan için toplam ödenmesi gereken miktar 3,366 YTL olduğunu ancak hükümetin ödediği paranın sadece 1,391 YTL olduğunu hatırlattı.

Yokuş ayrıca Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na devredilen 396 milyon YTL’nin hazine bonosu ile değerlendirilmesi halinde ise 2007 sonu itibariyle 9 yıl sistemde kalan bir çalışan için ödenmesi gereken paranın 2.870 YTL civarında olduğunu belirtti.

“Hangi ekonomik parametreyle hesaplarsanız hesaplayınız sonuçta hak sahiplerinin büyük bir mağduriyeti söz konusudur.” Diyen Yokuş, hükümetin hesaplama sisteminin ne olduğunu da anlamadıklarını belirterek hükümete şu soruyu sordu:” Eğer Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın %61’i bizim ise ve bu hisse 2.850 milyon YTL ediyorsa bu hesabı nasıl yaptınız? Bu hesabı yapan yetkililer bunu bize açıklamak zorundadır.”

Hükümetin, 8,5 milyon insanın hakkını gasp ettiğini belirten Yokuş Başbakanın bunu lütuf gibi sunmasının da yanlış olduğunu, bu paraların çalışanların kendi paraları, alın terinin karşılığı olduğunu söyledi. Yokuş ayrıca “KEY hesabında biriken parayı sivil toplum örgütleriyle beraber tasfiye etmiş olsalardı mahkemeye dava açmak yerine iktidara teşekkür ederdik” dedi.

Fahrettin Yokuş bir soru üzerine kendisinin de söz konusu yıllarda sistem içerisinde olmasına rağmen 59 YTL para olduğunu bunu da almadığını belirtti

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi